Меню

Ефектни коледни елхички без печене

21 декември 2011 | 13:28 | Аз жената
Добави в любими
100 г сушени кайсии 
100 г сушени сини сливи 
100 г орехи 
2 суп. лъж. мед 
1 суп. лъж. ром 
фондан и захарни пръчици за украса

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Всички продукти се поставят в чопър и се смилат. Сместа се разделя на 10 равни части и се оформят топчета, а след това с изтегляне и конуси – елхички.
Оцветеният в зелено фондан се разделя на топчета с големината на орех. Разточва се на тънка кора с диаметър около 7-8 см и се покрива всяка елхичка, като артистично плисетата се оставят накъдрени. Поставят се захарни топчета или пръчици за украса на елхичките.
Добре е преди поднасяне елхичките да постоят поне час-два в хладилника.
Добър апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай