Картофена яхния
05.02.2006г. / 12 51ч.
Аз жената
Продукти:
4-5 картофа
1-2 глави лук
1-2 моркова
4-5 лъжици олио (масло)
червен пипер
сол
вода
Почистете зеленчуците. В тенджера поставете мазнината да се загрее леко и сложете нарязаните на дребно лук и моркови. Запържете леко. Добавете картофите и разбъркайте. Добавете вода до покриване на нивото на картофите. Оставете да заври и след това на слаб огън около 30-40 минути. Десетина минути преди сваляне от котлона добавете 1-2 чаени лъжици червен пипер, сол на вкус. По желание гарнирайте с магданоз или розмарин.
Прибавете куркума за цвят и бахар за подобряване на вкуса. – Росица Карабожилова