Меню

Картофена яхния

05.02.2006г. / 12 51ч.
Аз жената
Картофена яхния

Продукти:
4-5 картофа
1-2 глави лук
1-2 моркова
4-5 лъжици олио (масло)
червен пипер
сол
вода

Почистете зеленчуците. В тенджера поставете мазнината да се загрее леко и сложете нарязаните на дребно лук и моркови. Запържете леко. Добавете картофите и разбъркайте. Добавете вода до покриване на нивото на картофите. Оставете да заври и след това на слаб огън около 30-40 минути. Десетина минути преди сваляне от котлона добавете 1-2 чаени лъжици червен пипер, сол на вкус. По желание гарнирайте с магданоз или розмарин.

Прибавете куркума за цвят и бахар за подобряване на вкуса. – Росица Карабожилова

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
нези ( преди 12 години )
Не ми хареса розмарина - развали вкусотийката. Мисля, че с магданоз би било по-добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
chrisi ( преди 12 години )
За чесъна - да, много добре овкусява, за доматите обаче - не, разваля се специфичния вкус на картофите и вече не е картофена яхния а друга манджа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
rotax ( преди 12 години )
Картофите имат достатъчно скорбяла, така че не им трябва брашно ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
aleksander ( преди 12 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
mamaReni ( преди 12 години )
Малко фиде,чубрица,кимион и 5-6 зрънца каперси,става чудно.Както казва баща ми "мозък"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Теодор ( преди 12 години )
Добра яхния, жената също я хареса, така, че... Действай народе!Бих добавил към рецептата малко червен пипер, едро смлян, лют... чудно става!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Румен ( преди 12 години )
Задължително малко доматки.И един интересен съвет:може да се нарежат на ситно 2-3 скилидки чесън и след като яхнията се свали от огъня да се ръснат отгоре (ама да не се разбъркат) и да се оставят да се задушат около 10 мин.Това го знам от индийски рецепти и опитах снощи... доста апетитно се получава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
K ( преди 12 години )
Лесни и вкусни манджички са спасението за студента :) Мерси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
fatme ( преди 12 години )
ne slu6aite aisheto, ne e sviknala na hubava hrana
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
dany ( преди 12 години )
Страхотно ядене се получи! Много вкусна и бърза за приготвяне яхния! Благодаря за рецептата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар