Меню

Картофена яхния

05.02.2006г. / 12 51ч.
Аз жената
Картофена яхния

Продукти:
4-5 картофа
1-2 глави лук
1-2 моркова
4-5 лъжици олио (масло)
червен пипер
сол
вода

Почистете зеленчуците. В тенджера поставете мазнината да се загрее леко и сложете нарязаните на дребно лук и моркови. Запържете леко. Добавете картофите и разбъркайте. Добавете вода до покриване на нивото на картофите. Оставете да заври и след това на слаб огън около 30-40 минути. Десетина минути преди сваляне от котлона добавете 1-2 чаени лъжици червен пипер, сол на вкус. По желание гарнирайте с магданоз или розмарин.

Прибавете куркума за цвят и бахар за подобряване на вкуса. – Росица Карабожилова

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
aishe ( преди 12 години )
tova be6e nai otvratitelnoto ne6to deto sam hapvala nqkoga ne vi e sram da davate takiva recepti
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
kr. ( преди 12 години )
Картофената яхния е страхотна! Аз добавих дафинов лист и босилек!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Maria ( преди 12 години )
Bremenna sam v 3tia mesec i mi se gadi ot pochti vsichko, napravih si tazi kartofena iahnia i....mmmmmmm mnogo e vkusna. Blagodaria vi i Pozdravi.От редакцията:Е, Мария, как да не благодарим и да не ви пожелаем още много вкусни работи, и най-най-хубавото бебе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
andrei ( преди 12 години )