Приготвяне:
На едно място се разбиват белтъците с част от захарта и две ванилии. В друг съд се разбиват маслото и другата част от захарта. Всичко дотук се смесва и се пече около 20 мин. На 180 градуса.
След изпичане се намазва с разбърканите жълтъци с 1 чаша пудра захар и 2 ванилии. Отново се поставя във фурната докато леко хване коричка.
Да ви е сладко!
Коментар: Това е най-вкусният сладкиш, който познавам от дете. Искам да уточня, че при приготвянето са изпуснати смлените орехи и другото, много важно – глазурата от разбити жълтъци с пудра захар и ванилия. Не се запича обратно във фурната, а след като се излее върху горещия сладкиш, се оставя цяла нощ (добре е да се направи вечерта, за да не изкушава околните и да го разрежат по-рано) и на сутринта като се разреже “Агнеса”-та, глазурата не е втечнена, а си стои като пласт. Като млада домакиня съм се парила и затова правя това уточнение. Да ви е сладко!
Анета Богословова, 44 г.