Меню

Агнеси

10.04.2007г. / 10 12ч.
Аз жената
Агнеси

Продукти:
200 г краве масло
1 чаена чаша пудра захар
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша смлени орехи
4 яйца
4 ванилии

Приготвяне:
На едно място се разбиват белтъците с част от захарта и две ванилии. В друг съд се разбиват маслото и другата част от захарта. Всичко дотук се смесва и се пече около 20 мин. На 180 градуса.
След изпичане се намазва с разбърканите жълтъци с 1 чаша пудра захар и 2 ванилии. Отново се поставя във фурната докато леко хване коричка.
Да ви е сладко!

Коментар: Това е най-вкусният сладкиш, който познавам от дете. Искам да уточня, че при приготвянето са изпуснати смлените орехи и другото, много важно – глазурата от разбити жълтъци с пудра захар и ванилия. Не се запича обратно във фурната, а след като се излее върху горещия сладкиш, се оставя цяла нощ (добре е да се направи вечерта, за да не изкушава околните и да го разрежат по-рано) и на сутринта като се разреже “Агнеса”-та, глазурата не е втечнена, а си стои като пласт. Като млада домакиня съм се парила и затова правя това уточнение. Да ви е сладко!
Анета Богословова, 44 г.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Адриана ( преди 12 години )
bravo,strahotni ste,mn se radvam,4e blagodarenie na tarsa4kata uspyah da si pripomnya receptata na lubimite mi agneski...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
galiana ( преди 12 години )
Не е ясно брашнота КОГА и КЪДЕ се добавя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
красимира ( преди 12 години )
Здравейте ,много се радвам ,че открих рецептата тук ,за любимият ми сладкиш от детството.Само ,че глазурата ми не се стегна.Бихте ли ми казали ,от къде е дошъл проблема и след като се залее,къде се съхранява/в хладилник или не/поздрави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
wanja ( преди 12 години )
W smesta predi da sloga razbitite beltaci,az slagam 1 bakpulwer.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Александра ( преди 12 години )
Брашното се слага в сместа, която е приготвена от маслото разбито с пудрата захар и ореховите ядки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
силвия ( преди 12 години )
а за брашното къде се слага
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Katya ( преди 12 години )
Сладкиш Клавиши (Агнеси)Гост: Светла Кирилова, Сухиндол16/2/2009Списък на необходимите продукти:за тестото:4 белтъка1 ч. ч. брашно1 ч. ч. пудра захар1 ч. ч. орехови ядки1 пакетче краве масло1 пакетче ванилиямасло за намазванеза глазурата:4 жълтъка1 ч. ч. пудра захар2 пакетчета ванилияНачин на приготвяне:1. Маслото се слага в купа заедно с пудрата захар и се разбива с миксер.2. Прибавят се счуканите орехови ядки.3. Изсипва се брашното и отново се разбърква.4. Белтъците се разбиват на сняг и се ароматизират с ванилията, след което се смесват с тестото.5. Получената смес се разстила в намаслена тава и се изпича във фурна.6. Ванилията за глазурата се смесва с жълтъците и пудрата захар.7. Глазурата се нанася върху изпечения блат и сладкишът се нарязва на тънки парчета с формата на клавиши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Веселина ( преди 12 години )
За агнесите е необходими 2 ч.чаши захар -1 за сместта с белтъците и 1 за жълтъците.лед като глазурата се стегне при изключена фурна сладкишът се консумира след най-малко 12 часа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Mina ( преди 12 години )
ne razbrax kolko zaxar e neobxodima edna ili dve chaschi
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анета ( преди 12 години )
Мила,Лора,аз само направих коментар към рецептата на Мариана Де Мео,но мисля ,че тя има предвид чаена чаша.Поне моята рецепта е такава.Успех и здраве ти пожелавам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар