Меню

Шоколадов фъдж с три вида шоколад и ирландски ликьор

10 януари 2022 | 11:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г шоколад 
175 г бял шоколад 
50 г масло 
350 г пудра захар
250 мл ликьор айриш крийм
350 г счукани ядки 
За глазурата: 
175 г черен шоколад 
100 г бял шоколад 
4 супени лъжици ликьор айриш крийм
2 супени лъжици масло
180 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Намажете с малко масло правоъгълна форма за печене. На водна баня разтопете 500 г шоколад, 175 г бял шоколад и 50 г масло, докато се смесят напълно. Разбърквайте постоянно.

Добавете 350 г пудра захар към тях и 250 мл от ликьора. Разбърквайте до получаване на много гладка кремообразна смес. Добавете и ядките. Излейте сместа в подготвената форма. Тръснете тавата в плота, за да накарате сместа да полепне плътно към дъното и да не останат мехурчета.

На водна баня разтопете останалите шоколади, като разбърквате постоянно. Свалете от котлона. С вилица начупете останалото масло. Добавете го към сместа заедно с останалия ликьор. Разбърквайте, докато се смесят напълно. Разпръснете глазурата върху фъджа. Охладете за минимум два часа в хладилник. Нарежете на квадратчета и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Модератор ( преди 2 години )
До Добрев: Благодарим за дяволската забележка. Вие коя българска дума бихте предложили? Кекс харесва ли ви?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Добрев ( преди 2 години )
Какво е това фъдж бе да ви вземат дяволите? Еййй,това българския език го имат за нищо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар