Лимоните се изцеждат и сокът се отделя настрани. Разбиват се заедно 2 цели яйца и 2 жълтъка. Към тях се добавя 50 грама пудра захар. Останалата част от захарта се слага в тенджера, в която е лимоновият сок и маслото. Препоръчително е маслото да сме го извадили по-рано от хладилника, за да е меко и да се разтвори лесно.
Измивате хубаво два лимона и настъргвате кората, но така, че да не стигате до меката част, защото ще нагарчат коричките. Корите на двата лимона се добавят към сместа в тенджерата. Изчаква се сместа да се загрее добре, след което се добавят яйцата. Разбъркват се хубаво и се изчаква няколко минути, докато кремът стане готов.
След това кремът се маха от котлона и се оставя настрани, за да изстине. Докато кремът се охлажда, разбърквате сметаната с една лъжица захар, докато се сгъсти.
Когато кремът се охлади достатъчно, се добавя сметаната, като се бърка внимателно.
Сервира се в чаши или купички, а за украса може да се използват резени лайм или друг плод.
* * *
Рецептата е предоставена от Теодора Бонева, ресторантьор, хоби готвач и сладкар. Теодора се занимава с кулинария и ресторантьорство повече от 15 години, а най-голямата ѝ страст са сладкишите и печивата.
Зрителите на влога „Ето как“ имаха възможност да надникнат в дома и кухнята ѝ, където тя приготви специално за тях две вкусни рецепти.
Във видеото можете да видите приготвянето на рецептата.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAzJenata%2Fvideos%2F2200448303450201%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Продуктите, с които Теодора Бонева приготви своите кулинарни изкушения, са осигурени от Хипермаркети HIT Max и Онлайн супермаркет Shop.gladen.bg.
Вижте още: