Меню

Перфектният ориз за суши

18 юни 2022 | 12:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши ориз за суши
3 чаши вода
½ чаша оризов оцет
1 супена лъжица олио 
¼ чаша захар
1 чаена лъжица сол
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Изплакнете ориза със студена вода, за да се прочисти от нишестето. В тенджера на среден към силен огън сложете ориза с водата. Оставете да заври. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри, докато оризът изцяло абсорбира водата. Ще отнеме около 20 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине.

В друга малка тенджера смесете оризовия оцет, олиото, захарта и солта. Загрейте на среден огън. Разбърквайте, докато захарта и солта се разтворят напълно. Свалете от котлона и оставете да изстине. Залейте ориза със сместа. Отначало ще изглежда твърде мокро, но с изстиването на ориза ще изсъхне и ще стане лепкав. След това пригответе любимото си суши.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай