
45 мин
-
Порции: 10
Изплакнете ориза със студена вода, за да се прочисти от нишестето. В тенджера на среден към силен огън сложете ориза с водата. Оставете да заври. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри, докато оризът изцяло абсорбира водата. Ще отнеме около 20 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине.
В друга малка тенджера смесете оризовия оцет, олиото, захарта и солта. Загрейте на среден огън. Разбърквайте, докато захарта и солта се разтворят напълно. Свалете от котлона и оставете да изстине. Залейте ориза със сместа. Отначало ще изглежда твърде мокро, но с изстиването на ориза ще изсъхне и ще стане лепкав. След това пригответе любимото си суши.
Снимка: iStock
Вижте още: