Ако се чудите как да направите любимия си пай по-здравословен, използвайте овесени ядки. Към тях добавете круши и боровинки, за да направите вкусовете и ароматите още по-неустоими. Опитайте нашата рецепта за ябълков пай с овес, круши и боровинки.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 200 градуса.
-
Намажете форма за печене с малко мазнина. Разстелете хартия за печене.
-
Смесете ябълките, крушите, боровинките, меда, лимоновия сок и 1 супена лъжица брашно в купа.
-
Разбъркайте много добре.
-
Отделно смесете останалото брашно, захарта, овесените ядки и орехите. Разбъркайте.
-
Накъсайте маслото на едри късове.
-
Смесете го със сухите съставки, така че да се получат груби трохи.
-
Прехвърлете плодовете в тавата за печене.
-
Покрийте с трохите, като разстелите добре навсякъде.
-
Печете за 45-50 минути или до златиста коричка в загрята фурна.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?