Меню

Ябълков пай с овес, круши и боровинки

28 октомври 2024 | 13:33 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Ябълков пай с овес, круши и боровинки. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Ако се чудите как да направите любимия си пай по-здравословен, използвайте овесени ядки. Към тях добавете круши и боровинки, за да направите вкусовете и ароматите още по-неустоими. Опитайте нашата рецепта за ябълков пай с овес, круши и боровинки. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Намажете форма за печене с малко мазнина. Разстелете хартия за печене. 
  3. Смесете ябълките, крушите, боровинките, меда, лимоновия сок и 1 супена лъжица брашно в купа. 
  4. Разбъркайте много добре. 
  5. Отделно смесете останалото брашно, захарта, овесените ядки и орехите. Разбъркайте. 
  6. Накъсайте маслото на едри късове. 
  7. Смесете го със сухите съставки, така че да се получат груби трохи. 
  8. Прехвърлете плодовете в тавата за печене. 
  9. Покрийте с трохите, като разстелите добре навсякъде. 
  10. Печете за 45-50 минути или до златиста коричка в загрята фурна. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай