Зехтин в кухнята – начин на употреба

24.11.2011г. / 23 16ч.
Аз жената
Зехтин в кухнята – начин на употреба

Когато купуваме зехтин, се изправяме пред дълги рафтове с шишета в различни размери и различно по цвят съдържание. За да изберем подходящ зехтин и да не си даваме парите на вятъра, най-важно е да решим за какво ще се използва:

\n

За вкусни ястия с печене, марината или пържене, при което продуктите често се разбъркват, най-подходящ е зехтинът екстра върджин (extra virgin). Той е идеален за дресинги и сосове.

Обикновен зехтин може да се използва, когато искате да добавите маслинена нотка към ястието. Този зехтин е с по-жълтеникав цвят и не е с толкова високо качество.

Лайт зехтинът (light olive oil) е по-подходящ за печива, най-вече тестени. Той е с най-мек вкус и издържа на високи температури.

Прочетете още:

Коментирай