Диета, пълна с плодове, зеленчуци, без мазнини, с редовно приемане на мултивитамини трябва да ни дари с добро здраве, нали така? Някои от най-твърдите ни убеждения – включително за ползите от това сами да произвеждаме храната, която консумираме – ще бъдат преобърнати с главата надолу в новата книга за здравето и храненето „Празните калории“.
Д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън без празни приказки разкриват голата истина за това, което ядем, и как неволно навиците ни саботират нашето здраве. Тайната се крие в микроелементите (витамините, минералите и др.), които не присъстват в хранителния ни режим като следствие на начина ни на живот. Провеждайки в продължение на шест години проучване из целия свят, д-р Джейсън Калтън и съпругата му Мира Калтън откриват, че съвременните практики (като международното разпространение на храни, технологизираното земеделие и обработката на храната) създават храни, пълни с празни калории – калории, лишени от всякаква реална хранителна стойност.
Авторите разбиват плана си на три прости стъпки и ни показват как да се сдобиваме с по-качествени продукти, как да елиминираме нездравословните си навици и как да изберем нужните за нас хранителни добавки. Книгата „Празните калории“ излиза у нас на 8 април 2013 и е препоръчана от д-р Мария Папазова.
ограбват организма ни от полезните хранителни елементи. Това ни кара да изпитваме глад, в следствие на което пълнеем, стигаме до затлъстяване. И... се разболяваме.
Как да избегнем този бич на XX век? „Празните калории“:
Всичко, което сте си мислили, че знаете за всекидневния си режим, за витамините, за теглото, за диетите си и за сутрешната си чаша портокалов сок... ще се промени!
На книжния пазар от 8април 2013 г.
Обем: 256 стр.
Превод: Галина Димитрова
ISBN: 978-954-771-304-8
Издателство „Кръгозор“
Корична цена: 13 лв.
Прочетете още: