Многобройните ползи за здравето от цвеклото (галерия)

Защо да ядем червено цвекло по-често?

07.04.2017г. / 13 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Червеното цвекло е изключително полезно за качеството на кръвта. То съдържа голям брой минерали, които подобряват кръвните показатели, а с тях цялостното здравословно състояние.

Цвеклото е много богато на желязо, калций, магнезий, мед, калий, манган. В него се съдържат още завидни количества витамини от група В.

Ето защо червеното цвекло е много полезно за страдащи от анемия, защото повишава нивата на желязото в кръвта, а заедно с него се подобряват и показателите на хемоглобина.

Цвеклото може да се консумира прясно, в салати, да се добавя в смутита и шейкове, или в готвени ястия.

Редовната консумация на червено цвекло ще подобри значително здравословното ви състояние и ще ви накара да се чувствате значително по-добре.

Кои са неговите най-добри качества и защо е добре да го консумирате по-често можете да видите в галерията тук.

Коментирай