Снимка: istock
Соевото масло притежава невероятни ползи за организма и кожата. То подобрява здравето на сърцето, понижава холестерола, подобрява имунните защити, намалява риска от болестта на Алцхаймер, предотвратява остеопорозата и стимулира регенерацията на клетките на кожата.
Соевото масло се счита за едно от най-здравословните растителни масла, защото в състава си съдържа голямо разнообразие от мастни киселини, от които тялото се нуждае. Съдържанието на минерали и витамини в соята е голямо, освен това е и вкусна.
Кои са основните здравословни ползи от соевото масло?
Контролира нивата на холестерола
Соевото масло намалява нивата на лошия холестерол. Това предпазва кръвоносните съдове от атеросклероза и сърдечносъдови заболявания. В соевото масло се съдържат големи количества омега-3 мастни киселини, които също допринасят много за здравето на сърцето и съдовете.
Зимната ряпа дайкон и ползите ѝ за здравето
Забавя дегенеративните изменения при болестта на Алцхаймер
Дегенеративните когнитивни заболявания, каквито са деменцията и болестта на Алцхаймер, не се лекуват, за съжаление, но тяхното развитие може значително да се забави във времето с подходяща терапия. Соевото масло помага това да се случи.
Подобрява плътността на костите
Витамин К, който е в големи количества в соевото масло, помага за заздравяването на костите, увеличава плътността им и намалява времето за регенерация.
Подобрява зрението
В соевото масло се съдържат големи количества омега-3 мастни киселини, които подобряват еластичността на клетъчните мембрани и клетъчното делене. Така соевото масло се оказва много полезно за кожата, очите, косата, ноктите, лигавиците.
7 чудесни ползи от червеното цвекло
Грижа за кожата
Високото съдържание на витамин Е в соевото масло действа като мощен антиоксидант, който подмладява и регенерира кожата. Соевото масло помага за лекуване на акне и премахване на белези от него, предпазва кожата от дефекти, от свободни радикали.
Витамин Е не е полезен само за кожата. Той е антиоксидант, който подобрява здравето на сърцето, съдовете, имунната система, нервната система, храносмилателната система. Предпазва дори от рак.