Снимка: istock
Освен ако не става дума за диви гъби със съмнителен произход, обикновено не мислим за храната като за отровна или с потенциално рисково влияние за нашето здраве. Свикнали сме да демонизираме пакетираните готови храни с доказан вреден ефект за организма. Знаем, че не трябва да консумираме бърза закуска, пържени храни с добавени изкуствени подобрители, трансмазнини, оцветители.
Но знаем ли кои са едни от най-опасните храни за нашето здраве? Това са все натурални продукти, с които природата ни е дарила. Тези храни имат редица полезни хранителни вещества, но ако не бъдат консумирани по подходящия начин, с адекватна термична обработка и ли специална техника за дезинфекция, те могат да се окажат наистина опасни за здравето.
Кои са най-опасните храни за организма? Вижте в нашата галерия тук.
* * *
Още за храната: