Снимка: istock
6. Карфиол
Карфиолът е изключително наситен с фибри и също толкова изключително беден на калории. Няма да застраши фигурата ви, но ще направи имунната ви система по-силна. Богат е на фибри и витамин С в изобилие. Източник е на фитонутриенти и антиоксиданти, намаляващи риска от рак.
7. Тиква
Тиквата е най-есенният плод. Тя е сладка, вкусна и подходяща за десерти, супи, ястия и печива. Богат източник е на фибри, омега-3, витамин А, които са много важни за здравето през есента.
Сладките картофи са подобни на тиквата. Те са източник на така важния за очите, кожата, косата, ноктите и имунитета витамин А. Сладките картофи са източник още на фибри, желязо и противовъзпалителни антиоксиданти.
9. Репички
Когато правите салата, не забравяйте да добавите и репички. Те са пълни с витамините С, А, К, фолати и фибри.
10. Фурми
Въпреки че фурмите не са местна храна, те са много важни за имунитета и здравето през есента, защото са много добър източник на фибри и калий. Бедни са на мазнини и са много богати на полезни въглехидрати.