Лунна диета – февруари 2008

01.02.2008г. / 09 05ч.
Вергиния Генова
Лунна диета – февруари 2008

Както обещах, продължаваме да публикуваме датите и часовете за спазващите лунната диета – месец за месец, за да си напомняме, че е добре да влезем в старите си дънки, а и за да се окуражаваме една друга, че можем да отслабнем – за да сме по-красиви, по-здрави и с по-добро самочувствие.

Новолуние – 07. 02. 2008 г. – 01:45 ч.
Първа четвърт – 14. 02. 2008 г. – 01:34 ч.
Пълнолуние – 21. 02. 2008 г. – 01:31 ч.
Последна четвърт – 29. 02. 2008 г. – 00:19 ч.

Повечето от читателките вече са разбрали за лунната диета, ако не сте, може да се посветите в тайните на Луната тук.

Няма да повтаряме стари неща, за да не ви отегчаваме, по-скоро е хубаво да споделяме по нещо ново около диетата, като например до колко е ефективна и с какъв постоянен хранителен режим е добре да се комбинира? Лично аз не мога да се похваля с голям напредък в свалянето на килограмите, но пък се успокоявам с твърдението, че ако имаме по-малко килограми да сваляме, това става доста по-трудно. А и все пак съм опитала само в три от посочените за януари дни. От всякъде се вижда, че ми трябва повече постоянство. Да не говорим, че зимата организмът всячески се съпротивлява срещу издевателството срещу него. Тъкмо си е свикнал да работи с определено количество калории и да поддържа еди си какви килограми и ние го принуждаваме насилствено да се отказва. Това е все едно човек, който е свикнал да получава по 1000 лв. на месец да започнем да го ограничаваме с по 400 лв. Това си е стрес, както и да го погледнем.

Но всички знаем, че лунната диета е щадяща организма именно от към такъв вид стрес. Въпросът е с какво друго да я комбинираме, за да получим желания резултат по-бързо.

Лично мен ме окуражи много написаното от Татяна Петрова от Стара Загора и затова бих искала да го припомня и на вас.
Нашата читателка пише:
Спазвам лунната диета от м. април `07 г. Вчера кантарът показа 73 кг, а бях 87 кг в началото. Когато започнах, нямах резултат цял месец, може и малко повече. Почти се бях отказала – пропуснах 2-3 седмици, после продължих с прясно изцедени сокове, а не от готовите, както бях започнала; знаех, че са пълни със захари и консерванти, но понеже не намирах време(/добавям и малко нехайство), не се получаваше. След това продължих с домашните сокове с машинката, но всяка сутрин на гладно пиех лимонов сок, разреден с вода, понякога го замествах с грейпфрутов. И така в края на третия месец се оказа, че съм свалила общо 5 кг, броено от април. И от тогава не се отказвам от тази прекрасна диета. Само искам да кажа на тези, които се канят да започват, че най-лесно се отслабва по време на пълнолунието, а за да не се върнат килограмите, на другия ден трябва да се приема храна по-малко от друг път, или хлябът да се замести с 3-4 варени картофа дневно /плюс манджата/. Поне при мен това даде резултат.

Лунна диета – март 2008

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
АНИ ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
sonia ( преди 11 години )
Kakvo mislite sa dom sauna? As iskam da stopja samo ot koremai hanza- obzo ne pove4e ot 5-6 kg-ne snaja kak?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Илка ( преди 11 години )
Аз пък не знам какво се прави при тази диета. Не че някога съм пазила диети (убеждението ми е, че всяко въздържание разваля характера!), но защо пък да не опитам?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар