Топ тенденции в летния маникюр

Хромът отново ще е хит 

30.05.2024г. / 10 45ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

С настъпването на по-топлото време може би изпитвате вътрешно желание за промяна – нова прическа, чифт обувки или пък различен маникюр. Почерпете малко модно вдъхновение и вижте кои ще са хитовите стилове и цветове, които ще обагрят ноктите това лято. А ето ги и тях:

Пастелни нюанси

Можете да кажете най-спокойно на изпъкващите ярки цветове да се отдръпнат през този сезон. Според модните специалисти, това лято меките и деликатни пастели ще придобият популярност, в това число – бебешкорозово, ментовозелено и мекото лимонено. Те ще са водещи в палитрата. Този свеж и забавен тренд за лятото ще замени интензивността на ярките и неонови цветове, които сме свикнали да виждаме през топлите месеци.

Океанско синьо

Blue manicure

Когато мислите за летния си маникюр, помислете за плажа. През този сезон набират популярност океанското синьо, аквазеленото, цвят морска пяна и кобалтово синьо, особено в монохроматичен вид. Но ако искате да потопите пръстите си в тенденцията, опитайте с тази тенденция, съчетана с френски маникюр.

Свързани статии

Прозрачен френски маникюр

Спокойно можем да кажем, че класическият френски маникюр е основна тенденция, независимо от сезона. Но това лято ще представи един полупрозрачен вариант на този вечен дизайн. Вместо да изберат ярък контраст между мек розов основен слой и яркобели върхове, маникюристите създават по-меки, по-прозрачни нанасяния само с намек за блед връх – често осигурен от самата естествена дължина на ноктите. Ако ноктите ви са по-къси, все още можете да постигнете подобен ефект: просто помолете маникюриста в салона да ви направи ултратънки ленти в края в цвят, който е само с нюанс или два по-светъл от основата ви. Това ще създаде илюзията за естествен връх и ще изглежда също толкова шик.

Кристално лято

Лудостта на червения килим си проправи път в света на ноктите, където кристалните декорации се оказаха изключително популярни през този сезон. Лесно е да разберете и защо, тъй като всеки нокът предлага идеалното миниатюрно платно за украса. Това също е една от най-лесните тенденции: ако сами правите маникюра си и не сте опитни в рисуването или просто не искате да възложите на професионалист грижата за вашите нокти, предварително залепените скъпоценни камъни могат да се поставят върху ноктите в естествен цвят и да се запечатат с топ лак. Разбира се, в салона можете да развихрите фантазиите си с кристали с различни форми, размери и цветове. Завършете с допълнителен гланцов слой прозрачен лак за финални щрихи и ослепителен блясък.

Свързани статии

Хром

Chrome manicure

Хромираните нюанси продължават да бъдат голяма тенденция при ноктите от доста време и така ще бъде вероятно и през следващите няколко месеца. Новият начин да го носите обаче е по-малко различен от ефекта на „глазираната поничка“ на Хейли Бийбър. Помислете за класически хромирани покрития в блестящо сребристо, но също и за всички ярки хромирани цветове – от тези на дъгата до меки пастелни вариации. Ако все още не сте сигурни, опитайте да украсите връхчетата на ноктите си с преливащи краища с метален ефект. Така ще постигнете външен вид, който комбинира няколко сезонни тенденции в едно.

Ерата на каубойките

Print manicure

Поредният хит, който изстреля Бионсе, предизвика глобална мания за всичко, свързано с кънтри уестърна – и това включва изкуството на ноктите. Самата певица предпочита „тексаския френски“ маникюр. Но известната в Лос Анджелис художничка за нокти Бара Джарджър споделя, че според нея хитови ще са кравешките щампи. Тя създава външния вид, като използва обикновен лак – млечнобял за основата и кафяв среден тон за петната. Сега за отпечатъка на кравата: След като сте боядисали слой бяло и го оставите да изсъхне, „разтрийте малко четката (потопена в кафяв лак), докато по-големите петна изглеждат малко разрошени“, обяснява Джарджър. След това, като вземете всичко, което е останало, потупайте леко тънката страна на четката върху нокътя, за да създадете произволни, малки кафяви петна.

Свързани статии

Коментирай