5 навика на жените, които винаги са във форма

Бъдете най-добрата версия на себе си

21.08.2024г. / 12 08ч.
Мария Василева
Не се оплакват от ходенето по 10 000 крачки всеки ден.Снимка: istock

Не се оплакват от ходенето по 10 000 крачки всеки ден.Снимка: istock

Макар и постигането на заветната форма да е цел номер едно за всяка жена, не по-малко трудно е да задържим веднъж постигнатите резултати. Всички се учудваме на лекотата и желанието, с които някои жени успяват винаги да са във форма. Как го правят? С пет прости навика.

Те търсят радост в упражненията 

Жените, които са винаги във форма очакват с нетърпение да тренират и това ги кара да се чувстват добре. Тези дами сменят тренировките си и слушат телата си. Почиват си, когато имат нужда от почивка и търсят разнообразие. Ако не сте мотивирани да спортувате и мислите за това като за нещо, което „трябва да направите“, а като за нещо, което искате да направите за себе си – експериментирайте!

Опитайте различни класове и вижте какво ви харесва! След това направете тренировъчен график за себе си и сменете тренировките, щом ви омръзне. Никой план за тренировка няма да работи вечно – винаги трябва да го приспособявате и да слушате тялото си.

Свързани статии

Остават активни извън фитнеса 

Жените, които винаги поддържат форма, не се оплакват от ходенето по 10 000 крачки всеки ден. Те просто го правят, защото това е естественото нещо за тях. Не защото трябва да останат слаби. Така че, ако се борите да станете или да останете във форма – добавете към живота си повече движение без упражнения. Можете да разхождате кучето си, да работите в градината или да почиствате дома си – каквото и да е, стига да ви дойде естествено, не го отлагайте или „зареждайте“ за края на седмицата – просто го направете днес.

Такива жени се забавляват, като експериментират в кухнята 

Не се заблуждавайте – всички тези момичета всъщност прекарват доста време в приготвяне на храната си. Така че отделяйте малко време всеки ден за приготвяне на храната си и за готвене. Не е нужно да отнема часове, можете да приготвите всичко, което ще консумирате на другия ден за 30 минути и да имате остатъци на следващия ден.

След като се научите как да комбинирате нещата и кои вкусове си подхождат, ще харесате процеса много повече и наистина ще искате да го направите. Това е като медитация. И го направете приятно – слушайте музика, подкаст, аудиокнига или гледайте любимите си видеоклипове в Youtube!

Те консумират храна, която е добра за тяхното собствено тяло

Има много различни начини за хранене. Само защото една форма на хранене работи за някого, това не означава, че ще работи за вас – и обратното. Например, тези, които са изключително чувствителни към въглехидрати, обикновено се справят най-добре с диета с по-ниско съдържание на въглехидрати.

Въпреки това, спортистите и тези, които тренират често и много, се чувстват добре с добавяне на въглехидрати със среден и понякога висок гликемичен товар. Намирането на начина на хранене, който най-добре поддържа тялото ви, е единственият устойчив метод за дългосрочен успех. Но също така разбирането, че вашите нужди се променят с течение на времето, е друг ключов фактор, който трябва да се формира.

Свързани статии

Те мислят какво да ядат, вместо какво да не ядат 

Културата на спазването на диети ни е научила да се фокусираме върху това какво да ядем: продукти без мазнини, диети с ниско съдържание на въглехидрати или храни с етикети „без добавена захар“.

Вместо да се притесняват какво не трябва да ядат, жените, които винаги са във форма, се вълнуват от храните, които ядат: пресни салати, топли яхнии, вкусни вегетариански ястия и освежаващи смутита. Когато става въпрос за отдаване на изкушения като сладолед, сирене или нещо сладко, те се наслаждават на истинското и домашно приготвеното, вместо да се ограничават или да преяждат с изкуствени алтернативи.

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Гергана ( преди 2 седмици )
Все така добри статии моля за здраве и успех. Прочетох главните точки и това само по себе си ми помогна. Обичам българската журналистика и това за жените е много добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар