Кои са 5-те най-добри упражнения за отпуснати ръце?

Можете да ги стегнете, ако сте постоянни

06.10.2024г. / 07 00ч.
Мария Василева
Кои са 5-те най-добри упражнения за отпуснати ръце? Снимка: istock

Кои са 5-те най-добри упражнения за отпуснати ръце? Снимка: istock

Много дами насочват вниманието си към тренировките за долната част на тялото. Но за да е красиво оформено, то трябва да е и хармонично. Ако се срамувате и избягвате да показвате ръцете си, дошъл е моментът да им обърнете внимание! Вижте как да стегнете отпуснатите ръце с тези 5 страхотни упражнения:

Бицепсови сгъвания

Сгъването за бицепс е типичното упражнение за ръце. То тонизира и укрепва предната част на ръцете, което много хора свързват със способността да „показват мускули“. За да изпълните това упражнение, вземете дъмбелите и започнете да изпълнявате упражнението с ръце отстрани. Дръжте лактите си отстрани на тялото си и след това свийте тежестите нагоре към раменете си. Внимавайте да не оставите ръцете си да се люлеят. (Ако трябва да размахвате ръцете си и да използвате инерция, за да вдигнете тежестта, вероятно използвате твърде голяма тежест.).

Повторете това 10 пъти и завършете общо 3 серии през цялата тренировка.

Свързани статии

Откат за трицепс 

Трицепсите са това, което хората имат предвид, когато казват, че ръцете им са отпуснати. Това е частта от ръката, която се поклаща, когато махате. За да стегнете тази област и да намалите „полюшването“, е необходимо да укрепите задната част на ръцете. Най-основното упражнение с дъмбели за постигане на това е откат на трицепса. Като държите тежести в двете си ръце, наведете се напред с плосък гръб. Дръжте лактите си отстрани и ги издърпайте нагоре към тавана. Като държите лактите си неподвижни, тласнете тежестта към задната част на помещението, като преместите долната половина на ръката си назад и нагоре към тавана. Задръжте за секунда, усещайки как задната част на ръката ви се стяга, след което я отпуснете обратно в изходна позиция.

Повторете това 10 пъти и завършете общо 3 серии през цялата тренировка.

Свързани статии

Странично разширение

Дръжте по един дъмбел във всяка ръка. Дръжте ръцете надолу покрай тялото си и поставете краката си на пода с широки стъпала, на ширината на бедрата. Издърпайте корема навътре. След това изпънете ръцете настрани и нагоре до раменете, като държите ръцете изправени. Отпуснете врата. Спуснете ръцете надолу до изходна позиция.

Повторете 10 пъти. Изпълнете 3 серии.

Модифицирани лицеви опори

Постепенното увеличаване на интензивността на дадено движение е от съществено значение за правилното му изпълнение, особено ако сте нови в силовите тренировки. Като изпълнявате модифицирани лицеви опори, вие бавно си проправяте път до пълното движение. За да изпълните модифицирана лицева опора, спуснете се на четири крака. Преместете краката си назад, балансирайки на колене, така че да образувате права линия от главата до коленете. Стегнете коремната област, като наклоните таза напред. Свийте в лактите, спуснете гърдите си към пода. Избутайте обратно до изходна позиция.

Изпълнете 10 повторения в 3 серии.

Свързани статии

Кофички на пода

Седейки на пода, протегнете ръцете си зад себе си, като пръстите ви сочат към тялото ви. Преместете дупето си назад към ръцете си и натиснете надолу през краката си, за да повдигнете дупето си от пода. Дръжте коленете си свити. Свийте лактите право назад, за да се спуснете надолу, след което натиснете надолу през ръцете си, за да се върнете в изходна позиция.

Повторете за 10 повторения. Изпълнете 3 серии.

Свързани статии

Коментирай