Хитри методи за топене на мазнини

Как да отслабнете лесно без глад и мъчения

20.10.2024г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Как да отслабнете лесно без глад и мъчения? Снимка: istock

Как да отслабнете лесно без глад и мъчения? Снимка: istock

Отслабването е предизвикателство, с което много хора се сблъскват и пред което в крайна сметка се провалят. Провалите в контрола на теглото и топенето на мазнини идват не от друго, а от погрешните схващания за отслабването, които много хора следват. Повечето от нас мислят, че за да отслабнат, трябва да се лишават, да мъчат тялото си с глад и безкрайни часове тренировки, което изобщо не е вярно. Можете да отслабнете лесно без глад и мъчения, както и да топите излишните мазнини, стига да знаете как.

Вижте кои са хитрите начини да отслабнете без гладуване, лишения и мъчителни тренировки в продължение на часове. 

Свързани статии

Спрете да тренирате по няколко часа в залата 

Тренировките до изтощение и припадък са излишни. Те само ще ви накарат да се отвратите от спорта в името на стройната фигура. Когато тренирате толкова усилено, е нормално да намразите упражненията, защото ще ви причинят болка и крайно изтощение. Вместо това изградете навици в двигателната си активност, които имат бърз и изявен резултат в изгарянето на мазнини, без да се налага да прекарвате часове в залата.

Съвременните методи на високоинтензивни интервални тренировки, например, са начин да съчетаете кардиото със силовите тренировки по начин, който да ви спести време, но същевременно да ви даде необходимите резултати.

Свързани статии

Включете повече протеини 

Включването на повече протеини във всяка порция през деня ще ви помогне да ускорите метаболизма си и да го накарате да изгаря повече мазнини. Движението и редовните тренировки изискват качествени протеини в храненето за постигане на резултати в отслабването и развитието на мускулна маса. Хапвайте повече постни нетлъсти меса, риба, яйца, бобови, нахут, ядки, за да ускорите метаболизма и да топите мазнини.

Храни, богати на пробиотици 

Естествените пробиотици са много важни за ускоряването на метаболизма и топенето на мазнините. Те помагат за извеждането на токсините и излишните течности, стимулират синтеза на ензими, както и движението на червата. Кисело мляко, ферментирали храни, тофу, туршии са само част от примерите за храни, богати на естествени пробиотици, помагащи за отслабване.

Свързани статии

Следете приема на калории 

Не е нужно да се вманиачавате в изчислението на приетите калории. Но те са важен ориентир за това колко приемате и колко от тях изразходвате. Важно е да сте наясно кои хранителни групи и кои отделни храни са по-богати на калории, за да съобразите общия прием за деня. Мазнините са най-богатите на калории източници. Сред тях спадат най-общо млечните продукти, ядките, тлъстите меса, колбасите, маслата, включително полезните (зехтин, кокосово масло).

Винаги четете етикетите на храните 

Хранителният състав, указан на етикетите на храните, може да ви донесе много информация за това какво приемате чрез храненето. Бъдете бдителни за добавени захари, мазнини във всичките им форми, изкуствени добавки.

Свързани статии

Коментирай