Икономична дизайнерка шие всеки ден рокля за 1 долар

03.09.2010г. / 09 52ч.
Надежда Маринова
Икономична дизайнерка шие всеки ден рокля за 1 долар

Коя жена не иска да облича всеки ден нова рокля, която струва само 1 долар!

Вдъхновена от филма „Джулия и Джулия“, в който млада жена изпробва всеки ден ново ястие от популярна готварска книга, американската блогърка Мариса Линч започнала моден проект. Срокът е също една година, като идеята й е да ушие 365 нови дрехи от стари. Цената на всяка дреха е само 1 долар, а роклите, блузоните, полите и жакетите са съобразени напълно с модните тенденции.

Мариса всеки ден показва работата си, като публикува резултатите в блога си „Всеки ден с нова рокля“, като задължително прилага снимки „преди“ и „сега“. Модният проект е личния й подарък за своя 30-ти рожден ден.

Винтич облеклата тя шие от бабините стари дрехи, голям размер. Икономичната дизайнерка редовно обикаля по разпродажби, търси по тавани и мазета. Префасонирането й отнема само два часа. Затова й остава достатъчно време да се забавлява, да се среща с приятели и да фотографира своите модели.

Мариса обмисля да подари излишните рокли на жени в нужда и не мисли да спира, тъй като това занимание й доставя огромно удоволствие.

\
На снимка 2 Мариса е облякла роклята, приличаща на палатка, от която скоро излиза супер модна блуза – снимка 1.

* * *

Завръща се модата от 60-те
Модерни цветове за 2010-а година

Коментирай