Да се откажем сами от лошите си навици

27.10.2011г. / 23 20ч.
Аз жената
Да се откажем сами от лошите си навици

Всички си имаме лоши навици, от които искаме да се отървем, защото дразнят нас или пък побъркват околните. Често не се усещаме, когато лошият навик се прояви – гризане на нокти, прекъсване на събеседника, ядене на вредна храна, дъвчене на дъвка с отворена уста или пък пукане на кокалчетата.

\n

Без значение какво е точно, ако искате да спрете, трябва да сте убедени, че сте добре подготвени за това. В противен случай ще се настроите, че ще се справите, а ако това не стане, човек много лесно се демотивира. Карайте по-полека, но бъдете постоянни.

\n

По-лесно е, ако и вашият партньор иска да се откаже от свой собствен лош навик. Работете заедно по проблемите, а и когато някой друг знае, ще ви е малко по-трудно да се откажете от борбата.

\n

Обърнете внимание кога се проявява лошият навик и се подсигурете за тези случаи.
Подгответе се и за фалове – не е лесно да спрете, защото навикът е втора природа. Не изпадайте в депресия и не се ядосвайте, по-скоро пренасочете този изблик на енергия към връщане обратно към плана за отказване от лошия си навик.

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Кунев ( преди 11 години )
много смислена статия.браво,беше ми мноооого полезна.само да питам,кой си прави труда да ги публикува...От редакцията:Редакторите на сайта. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар