Изложба и безплатно ателие за деца на швейцарски арт терапевт

20.03.2012г. / 14 32ч.
Аз жената
Изложба и безплатно ателие за деца на швейцарски арт терапевт

Малки и големи ще могат да се насладят на творбите на швейцарския художник и арт терапевт Фредерик Щьокли, които ще бъдат показани между 20 и 27 март във Vivacom Art Hall. Изложбата „Светлина, мрак и цвят“ се организира от Сдружение по „Антропософска лечебна педагогика и социална терапия“.

Своите умения и знания в арт терапията в България той предава на хора, занимаващи се с изобразително изкуство, от над 10 града в страната. В изложбената зала на Телефонната палата (ул. „Гурко“ 4) на 24 март ученици на швейцареца ще проведат ателие за рисуване и работа с вълна за деца от 3- до 14-годишна възраст, съобщава Dnevnik.bg.

Щьокли е известен с практиката си в областта на арт терапията, която съчетава педагогика, социална терапия и изкуство. Творбите, които посетителите ще могат да видят до следващия вторник, са от акварел и въглен.

Методите, използвани от швейцареца, са на английската художничка Лиан Коло Дебоа, като той постига почти научна прецизност в измерването на закономерностите на светлината и мрака в атмосферата, допълват организаторите.

Фредерик Щьокли е роден през 1941 г. и в биографията си има 25-годишен стаж като учител, след което се фокусира върху рисуването. Освен с живопис той работи и с релефно шлифоване на цветно стъкло.

През последните години той е един от водещите лектори и специалисти в работата с деца и възрастни с увреждания, като следва методите на антропософската лечебна педагогика и социална терапия.

Записвания за участие в ателиетата с деца на 24 март желаещите могат да правят на тел. 0877053868 (Маринела Шахънова). Участието е безплатно, като децата ще бъдат разделени в две възрастови групи, както следва:

Между 10 и 12 ч. – деца от 3 до 7 години
Между 14 и 16 ч. – деца от 7 до 14 години.

Прочетете още:

Коментирай