Копринка екофест събира доброволци за чистене и забавления

17.04.2012г. / 14 53ч.
Аз жената
Копринка екофест събира доброволци за чистене и забавления

На 21 и 22 април 2012 г. ще се проведе Копринка екофест край Казанлък. Инициативата се организира за втори пореден път, единствено и само с доброволци.

Идеята се заражда от чуждестранни доброволци, участващи в екологичен проект в град Казанлък. Любовта им към красотата на природата в България ги вдъхновява да намерят повече съмишленици и да създадат събитие, с което да покажат, че към природата са нужни отношение и грижа.

Тази година целта на фестивала е почистването на язовир Копринка – любимо място за отдих, риболов и къмпинг. След работата ще дойдат и забавленията: музика на живо, разнообразни работилници, каране на лодки (каякинг, рафтинг), конна езда, спортни приключения (ходене по ленти, въжен тролей, хек на мрежа и др.), изкуство, прожекции на филми.

Програмата е както следва:

  • 9:00 ч. – Безплатен автобус от Казанлък, пред Общината.
  • 9:00 до 9:30 ч. – Велопоход от Лъвовата чешма. Пристигане на язовира.
  • 9:30 ч. – Начало на почистването от стената.
  • 14:30 ч. – Почивка от почистването.
  • 15:00 ч. – Музика на живо, разнообразни работилници, каране на лодки (каякинг, рафтинг), конна езда, спортни приключения (ходене по ленти, въжен тролей, хек на мрежа и др.), изкуство, прожекции на филми.
  • 16:00 ч. – Автобус към Казанлък от стената на язовира.

Организаторите уточняват, че при желание и ентусиазъм можете да си вземете палатки, шалтета и чували, но задължително добро настроение.

Прочетете още:

Коментирай