Как да откриете себе си и какво искате от живота

11.07.2012г. / 12 56ч.
Снежана Проданова
Как да откриете себе си и какво искате от живота

Има моменти, в които нашите мисли и действия ни отнасят в грешна посока и се оказваме привлечени от гравитацията на психическа черна дупка. Щом се е стигнало дотам, значи иде ред да си поставим въпроси за нас самите и да потърсим съответните отговори.

Най-често се оказваме повлияни от останалите. Не прекарвайте излишно време с хора, които ви влияят негативно. Не си позволявайте да падате до чуждото ниво и не изразходвайте собствената си енергия да се опитвате да ги издигнете до вашето. Не се чувствайте длъжни да давате обяснения за постъпките си, отговорността е изцяло ваша.

Когато стане въпрос за конкуренция, отново се сблъскваме с опозицията аз-другите. Не се състезавайте с тях и не им завиждайте, ако постигат по-високи резултати. Фактът, че критериите ви за личен успех са подобни, не означава, че някой се опитва да попречи на вашето развитие.

Потърсете позитивите – почерпете идеи и открийте стимул да бъдете упорити в работата си. Така ще предотвратите грешката да бягате от проблемите, ще преодолеете страха от евентуални грешки и ще разсеете съмненията, че не сте готови или достойни за развитие.

Научете се да плувате срещу течението на живота. Единствено така ще стигнете до извора на вдъхновението да живеете пълноценно. Покрай вас ще се носят слаби плувци, но не се оставяйте да ви завлекат в обратна посока. Поставяйте си реални цели и се научете да се наслаждавате на постиженията си, колкото и да са малки.

Личният живот е изпълнен с трудности и предполага допускането на грешки. Никой не е безгрешен, но всеки има правото на втори опит. Не се затваряйте в черупката си само защото нещата не са потръгнали добре предишния път. Учете се от опита си и не бъдете крайни в нито едно отношение.

Съсредоточете се върху това какво искате, не върху това, което не искате. Често мисълта ви е по-силна от каквото и да било действие.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Lidiya ( преди 11 години )