Днес съм на 22, знам какво искам и ще го постигна

17.07.2008г. / 12 17ч.
Аз жената
Днес съм на 22, знам какво искам и ще го постигна

Тези редове няма да се харесат на критиците, пуританите и жените, които се чувстват нещастни във връзките си и тези които не го правят... сексът за една нощ! На другите – наслаждавайте се!

Вече не започвам така... днес съм на 21 преминах границата 20, преди години на 20 бяха само големите и тези, които можеха да правят каквото си поискат. Сега казвам – днес съм на 22, знам какво искам и ще го постигна!

Харесва ми, че ме наричат Саманта – силна и никога губеща себе си жена. Харесва ми в очите на другите да бъда нея, макар дълбоко в себе си да съм свенливата Кари, която си задава вечните въпроси и не прави всичко и на всяка цена. Обожавам да виждам Саманта в огледалото, а Кари само да наднича плахо.

Никога няма да забравя как от малко и несигурно момиченце, се превърнах в истинска и зряла жена. Мразеща клишетата, макар и доста верни, негативните хора, глупавите правила и ограничения. Мразя жените, които се борят за власт над мъжете, а в къщи се оставят да бъдат манипулирани, несправедливостта във всичките и измерения и жените, които сами си слагат ореоли, а ние знаем, че ги нямат! Не мразя жените с комплекси, а тези които ги насаждат на другите.

Често се възхищавам на влюбените и никога не спирам да търся своята половинка. Обожавам да се грижа за себе си и единственото клише, в което вярвам е че жената трябва да бъде преди всичко Жена!

Знаете ли, не вярвам на успелите жени, които казват че намират баланса между семейството и кариерата. Те са много малко. Ако имаш власт ти се иска да имаш още повече макар и да знаеш, че детето те чака в къщи да го прегърнеш.

А моите приятелки, колко много ги обичам, защото са различни и ме научиха да живея според моите правила, а не според тези на другите. Вярвам, че във всеки човек има нещо прекрасно. За моите приятелки ли? Ами те са смирени, лъвици и такива които се пречупват пред всеки. Вечер, когато излизаме говорим за секса, за това което искаме да ни се случи, за мъжете и техните половинки. Не знам как ни възприемат другите жени, но ако сме вълци, то те искат да са като нас, макар да ни упрекват. И знам, че дори и ние тайничко се надяваме да бъдем някоя друга, да имаме нейния живот, да караме нейната кола, а вечер да бъдем с нейния мъж, че дори и да имаме нейните проблеми. Ей, не ми казвайте, че не сте си го помисляли! И макар дрехите им да не са по-скъпи от нашите ние ги искаме, само защото са техни. Обичам приятелките си, а най- много обичам тези, които идват със своята самоувереност. Те заразяват със самочувствието и влизат в стаята сякаш всичко им принадлежи. Те винаги го правят, наричат ги надути, но тайничко им завиждате, нали?

И днес, когато свикнах с големия град, уважавам забежките на приятелките си и се радвам, че сме на изчезване. И сме вълци, защо да не сме?!

Осъзнах че харесвам Кари, защото не се страхува да пише за живота на високи обороти, но дори го и управлява. Тя е иконата на големия град. Саманта не се спира пред нищо, за да бъде с поредния мъж или по- точно само секс. Шарлот търси любовта, а Миранда обича работата си. Няма идеален човек! Но аз ги харесвам всичките, защото те живеят в ерата на тоталния егоизъм и въпреки това намират време за приятелките си.

Е, мили дами, ако съм успяла да ви провокирам, да ви харесам или дори да ме намразите, то значи съм си свършила работата. Ще бъда благодарна да чуя всяка от вас с коментар. Бъдете пикантни и провокирайте със своята искреност. Каквото и да напишете, поне ще знам едно – прочели сте моите редове и ви благодаря!

Успех с улова в големия град!

* * *

* * * От конкурса Жените, сексът и градът


Съвременната жена – що е то и има ли почва у нас
Жени сред вълци
Солофобия
Да бъдеш просто себе си...
Да бъда ли с открито сърце, или не!
Рискът да изтъкнеш различието си
Жени в големия град
Харизматичния
Любовта е нещо, което те намира само
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Beti ( преди 11 години )
Благодаря Ви! Не можете да си предтавите колко много ме радват коментари като Вашите. Бъдете себе си:) Желая Ви едно прекрасно лято!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Beti ( преди 11 години )
Мария благодаря ти:)Радвам се, че не само прочете есето, н отдели и време за коментар. Дано наистина скоро пак да се събереме. Пък и кой знае, може да се видиме на друг конкурс:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Игната ( преди 11 години )
Наслаждавах се , когато четах текста!Имах чувството ,че всичко написано тук е от мен редактирано. Споделям абсолютно всичко , което е написала авторката, дори бих я поздравила лично, ако имам тази възможност.Успех на всички съмишлинички !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар