Цветни зеленчукови шишчета на грил, ароматни месца и бърз боб на открито от Мона Гочев

Менюто на актрисата

05.08.2024г. / 16 42ч.
Аз жената
Снимка: личен архив.

Снимка: личен архив.

Витоша е планина, в която няма как да не се влюбиш, а едно от най-големите ѝ предимства е близостта ѝ до София. В горещите летни дни тя винаги е била повече от гостоприемна за туристите и за желаещите да прекарат време сред природата със семейство и приятели.

Едно от емблематичните места, което е идеално за отмора по всяко време на годината, е районът на Златните мостове. Дотам се стига както с кола, така и с градски транспорт, което е страхотно, ако сте решили да спретнете грил парти на открито.

Мястото е сред любимите и за семейството на актрисата инфлуенсър Мона Гочев, която наскоро бе гост в популярно кулинарно шоу и избра да покани гостите си на открито, именно на поляната при Златните мостове. Тя показа няколко лесни и много вкусни грил рецепти като и успя да забърка дори един бърз боб, с който приятно изненада компанията.

Менюто на актрисата включваше също салата с домати и печени чушки, цветни зеленчукови шишчета и разбира се, месо на грил – всичко приготвено навън, сред красивите гледки на планината. При избора на продукти за своята вечеря Мона заложи на качеството и напазарува в Lidl. За основното в менюто – месото, което избра да приготви с помощта на личния си грил майстор в лицето на съпруга си, операторът Радо Гочев, тя предложи от готовите за грил предложения от Lidl. Сред тях бяха така обичаните от всички факлички, мариновани пилешки крилца и ребърца с барбекю сос, както и колбасица по сръбски, ущипци, бирени наденички, биволско кюфте и велико кюфте от свинско и говеждо месо с бекон и пържен лук – всички от собствената марка на веригата „Грил майстор“. И тъй като вкусните месни предложения – за улеснение на всеки, който ги избере, са готови за мятане директно на грила, тук ви даваме рецептите на Мона за останалата част от менюто.

Бърз боб на открито

Продукти:

  • Боб от буркан 
  • Два стръка праз (според Мона празът има по-мек и приятен вкус от лука)
  • Моркови 
  • Зелена чушка (за разкош)
  • Джоджен
  • Чубрица
  • Червен пипер

Приготвяне

На преносимо котлонче се слага тенджера с чаша олио. След като олиото загрее се добавят зеленчуците и като се задушат се добавят бобът и водата. Оставя се да къкри до готовност. Накрая се добавя запръжка от олио и червен пипер. Ако желаете да сгъстите ястието, добавете в запръжката и малко брашно.

Цветни зеленчукови шишчета

Продукти:

Свежи и цветни зеленчуци от Lidl – гъби, червен лук, жълта чушка, тиквички (няколко вида), царевица

Приготвяне

Нарязвате на едри парчета зеленчуците, като гъбите оставяте цели. След това ги нанизвате на дървени шишове. Овкусявате с малко сол и маслиново олио по желание. Пекат се на грила преди месото, защото стават по-бавно.

Салата от домати и печени чушки с мащерка и девесил

Продукти:

  • Свежи домати от Lidl 
  • Пресен лук
  • Печени чушки – зелени и червени
  • Маслини
  • Крокмач – биволска моцарела 
  • Самардала, мащерка, мента, девесил и магданоз (по възможност от мамината градинка) 
  • Маслиново олио

Приготвяне

Нарязвате доматите на едро, а лукът на ситно. Нареждате ги в чиния заедно с чушките, слагате отстрани лъжица от крокмача и поръсвате обилно с пресните подправки. От девесила, известен по някои места като лющян, Мона Гочев препоръчва едно-две листенца, защото е по-силна подправка.

На която и част от менюто на актрисата инфлуенсър да се спрете, няма да сбъркате. А ако след обилното похапване решите да се раздвижите, от поляната на Златните мостове тръгват много пътеки до различни красиви и приятни места. Можете да се разходите до хижа „Малинка“, която е на около 30 минути или пък да носите топки, федербал или други спортни принадлежности за активности сред природата.

Коментирай