Меню

Много шоколадова торта Трюфел

25 май 2010 | 16:26 | Аз жената
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г черен натурален шоколад (5 броя шоколад)
1 л сладкарска сметана
100 г масло
1 пакетче какаови чаени бисквити
2-3 суп. лъж. какао

Продукти
Приготвяне

Поставете маслото на стайна температура. Натрошете бисквитите в купа на ситно, смесете с маслото на парченца и с бързи движения доведете до хомогенна смес. Разстелете по дъното на тортена форма. Поставете в хладилник да стегне за поне 1 час.
Сметаната поставете в тенджера с двойно дъно или на водна баня. Загрейте. Поставете начупените на парчета шоколади и започнете да бъркате. Бъркайте на умерен огън поне около 20-30 минути докато сместа започне да се сгъстява. Когато се сгъсти отстранете от огъня и оставете да изстива като отново разбърквате от време на време. Преди да изстине напълно изсипете какаовата смес върху блата от бисквити, който вече е стегнал в хладилника. Отново върнете на студено поне за 2-3 часа.
Поръсете обилно с какао преди поднасяне на тортата.

* * *

Всички рецепти за торти на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
17 rate up comment 0 rate down comment
Raina ( преди 12 години )
Интересна рецепта ще я пробвам.Само не разбрах сметаната колко грама е, 250гр или 500гр.Моля отговорете ми!Благодаря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 0 rate down comment
Баба Ценка ( преди 12 години )
Райна, както съм написала в рецептата - 1 литър течна сладкарска сметана :) Успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар