Сънят на новороденото бебе

15.05.2012г. / 23 22ч.
Аз жената
Сънят на новороденото бебе

Новородените бебета спят почти през цялото време, през останалото хапват. За това е много важно от самото начало да изберете мястото за сън на бебето.

Кошара - най-популярният вариант, първоначално във вашата стая, по-късно в самостоятелна детска стая.

Съвместно спане - бебето спи в голямото легло между мама и татко. Най-удобният вариант за кърмещите майки, плюс това им осигурява повече сън. Съществува опасност от задушаване на бебето или пък един от родителите да го затисне. Съвместният сън е традиционен в много държави по света и отново набира популярност.

Столчето за колата - това също е вариант, но подходящ само за няколко часа през деня. Макар и да ви изглежда, че бебето идеално се побира в малкото столче за новородени, всъщност не му е толкова удобно, тъй като повечето столчета не са равни, а са извити. Това принуждава бебето да е превито през цялото време докато спи, което е съществена част от времето в първите месеци.

Количката - за бебето има по-малко място в сравнение с кошарата, но докато още не може да се върти не му и трябва кой знае колко пространство. В количката е удобно за приспиване с люлеене, но е до време.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай