Как интернет влияе на самочувствието на тийнейджърите

18.07.2012г. / 03 04ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Влиянието на телевизията, киното и списанията е неизбежно. Поток от информация ни залива ежедневно. За жалост, малцина могат да плуват и знаят как да различават важното от маловажното. Останалите се давят в предразсъдъци и вредят на самосъзнанието и самочувствието си.

Млади момичета, гледайки телата на фини модели по рекламите, често изпадат в депресия, защото така представеното за тях „съвършенство“ е недостижимо. Има случаи на млади девойки, които заснимат свой клип, пускат го в интернет пространството и молят останалите потребители да ги коментират. Но хората, особено когато са предпазени от анонимността зад монитора, са склонни да бъдат груби и арогантни.

Дори зрял човек, колкото и съзнателен да е, ако получи твърде много негативни отзиви за себе си, би почувствал достойнството си накърнено.

Не позволявайте на чуждото мнение да манипулира начина ви на съществуване. Вярно, не можем да живеем откъснати от света и останалите, но не бива да позволяваме на психиката си да се срива така спонтанно.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай