Здраве и красота

Домашна СПА пауза за красота и релакс

05.03.2012г. / 15 33ч.
Аз жената
Домашна СПА пауза за красота и релакс

Организирайте си малко бягство от напрегнатото ежедневие като отделите час-два за една домашна СПА пауза. След нея красотата ви ще блесне и ще се почувствате по-жизнена. А защо не това да е подарък за самата вас за 8 март?

Набавете си всичко, от което се нуждаете – няколко меки хавлиени кърпи, топъл халат, дебели памучни или вълнени чорапи и стара кърпа, в която да увиете косата (без да се притеснявате, че платът може да се оцвети). Пригответе си маска за лице и маска за коса, както и олио за тяло (сусамово или бадемово).

Ефектът от домашните СПА процедури ще е по-голям, ако преди това почистите кожата си и косата си. Вземете топъл душ и ексфолирайте кожата. Докато още не сте подсушили тялото си, се намажете много добре с олиото. Колкото по-бързо го нанесете, толкова повече влага ще остане в кожата ви. Изтърсете излишната вода и сложете халата и чорапите.

След това нанесете маската за коса, намотайте кърпа на главата и нанесете маската за лице.

Време е за релакс – настанете се на любимото си място вкъщи, не поглеждайте телефона или компютъра. Медитирайте, прочетете нещо или просто стойте кротко и почивайте. Ако сте от хората, които не могат да стоят мирно, масажирайте стъпалата си с бадемово масло.

След около 20-25 мин. се изкъпете отново, не слагайте шампоан на косата, освен ако маската не е била със сурови яйца или го пише на опаковката на маската.

Намажете лицето с хидратиращ крем и продължете с релаксацията като си почивате в леглото или пък гледате филм.

Прочетете още:

Коментирай