Меню

Крем с малини и бял шоколад

7 октомври 2010 | 14:12 | Аз жената
Добави в любими
250 мл прясно мляко
2 суп. лъж. пшеничено нишесте
2 жълтъка
1 суп. лъж. захар
1/2 ч. л. ванилия
50 г бял шоколад
около 100 г (1 ч. ч.) малини
оставете си 2-3 малинки за украса и 2 стръкчета бос
2 ч.

Продукти
Приготвяне

С вилица стрийте малините и ги минете през цедка, за да отделите сока от семето. Семето хвърлете, а сока запазете за крема.
Поставете млякото на котлона в подходяща тенджерка. Добавете захарта.
Разбийте жълтъците с нишестето, добавете 2-3 суп. лъж. от млякото и постепенно добавете яйчената смес към врящото мляко. Бъркайте и до минута-две кремът ще е готов. Свалете от котлона и добавете ванилията и шоколада на парчета. Оставете леко да се охлади и добавете и малиновия сок. Разпределете в купички, гарнирайте с плод и зеленина. Поднесете крема охладен.
Добър апетит!

* * *

Чийзкейк с малини
Малинова любов
Закуска за отслабване с пресни малини
Летен сладкиш с малини
Торта с малини
Крем от ягоди или малини
Барабанче от малини
Малинова торта с целувки
Плодови летни изкушения

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай