Здраве и красота

Край на целулита!

30.06.2010г. / 11 54ч.
Мария Дуковска
Край на целулита!

Съществува дума, от която косите ви настръхват и не смеете да се погледнете в огледалото – целулит! „Портокаловата“ кожа е често срещан проблем не само при по-пълните дами, но и при слабите жени. Мит е, че само дебели жени имат целулит, тъй като причините за появата му могат да са, както излишните килограми, така и например, стресът. Истината е, че целулитът се появява в резултат на редица фактори:
  •  хормонални промени, настъпващи в организма - по време на пубертета или по време на бременност,
  • нарушение във функциите на щитовидната жлеза или черен дроб,
  • плоскостъпие,
  • хранителни проблеми и нарушения,
  • наследственост – структура на кожата и подкожната тъкан, особености в процеса на обмяна на веществата на клетъчно ниво,
  • употреба на алкохол и кафе,
  • преяждане, небалансирано и нередовно хранене води до прекомерно отлагане на мазнини,
  • носене на прекалено тесни дрехи,
  • стрес,
  • заседнал живот – липсата на физическа активност причинява забавяне на метаболизма.
Но от няколко месеца в България е отворен кабинет, който ефективно се бори с целулита чрез революционния апарат Бела Контур. Високотехнологичният уред, единствен по рода си у нас, премахва "портокаловата" кожа за дълго.

Снимка: преди и след лечение на пациент, използвал апарата.

Апаратът е сертифициран от САЩ като абсолютно безвреден. Пълният лечебен курс, който се прилага с него, се състои от 10 процедури, след които резултатите са наистина смайващи. Чрез революционния уред се свалят сантиметри от обиколката и „портокаловата“ кожа, която така ненавиждаме, остава в миналото. За някои биха били достатъчни само няколко процедури, като резултатите са видими най-често след 1-а, 3-та, 5-та и 10-та процедура. Лечението с апарата излиза не много евтино, но пък гарантира дълготраен ефект. За момента това е най-безопасната и безболезнена алтернатива на липосукцията.

Най-често проблемните зони, при които се налага лечение са три - ръце, корем и бедра. При жените основното оплакване от целулит е в областта на краката и дупето, следвани от корема.

За по-голям ефект, ако решите да изпробвате революционната технология, е хубаво да съчетаете процедурите с лек хранителен режим. Ограниченията се отнасят за сладките и тестени продукти и алкохола. Препоръчително е да се движите повече, за да усилите ефекта от лечението. От кабинета обаче признават, че в работата си срещат пациенти, които не могат да пазят диети и не спортуват, но въпреки това намаляват обиколката си, благодарение на апарата.


Специалистите от кабинета издадоха, че освен дами, вече имат и доста пациенти мъже, които се подлагат на процедурите. Единственият въпрос, който вълнувал господата, бил: „Ще боли ли?“ Но усещането от лечебната процедура не е никак болезнено, по-скоро е като леко гъделичкане, тип „мравучкане“ по тялото.
Засега у нас е открит само един кабинет, в който се работи с апарата Bella Сontour. Той се намира на столичната улица "Тотлебен" 2, срещу входа на МВР болница. Единична цена на процедура е 140 лева, а в момента кабинетът предлага лятна промоция – пакет от 10 процедури,  всяка от която струва 100 лева.

* * *

Направете си тест - Обичаш ли себе си?
Не на портокаловата кожа
Борба с целулита
Жени и фитнес – да, да, и да
Тайната на идеалната фигура
Няколко съвета да намалите апетита

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
Аз не мога да разбера, откъде толкова мацки имат хиляди излишни левове за борба с целулита, а нямат примерно 40 месечно за фитнес и сауна?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Mira ( преди 11 години )
Аз си направих и 10-те процедури за дупето. Смъкнах 2 кг и 2 см. от брича, но най-хубавото е, че позагладих кожата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Bel ( преди 11 години )
Hodih dva puti. Davash malko povechko pari, no ima rezultat. Oshte poveche, che mi predstoi more, a bqh ponatrupala mazninki tuk-tam.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар