Майчинство

7 релакс идеи за майки в стрес

03.04.2012г. / 17 58ч.
Аз жената
7 релакс идеи за майки в стрес

Независимо дали сте работеща майка или домакиня, която се грижи за децата вкъщи, майчинството е еднакво стресиращо за жената. Следващият път, когато ви дойде отново до гуша от всичко, опитайте някоя от следните идеи за релакс:

Кафе или чай – идеята е не просто да изпиете поредното кафе на крак, а да изберете 5 минути от деня, в които знаете, че никой няма да ви безпокои и да го изпиете бавно и с удоволствие. Удоволствието е кратко, но пък успокоява и зарежда с енергия.

Обадете се на приятелка, а още по-добре на някоя друга майка. Ще се оплачете една на друга, ще разберете, че не само вие имате такива проблеми и всъщност всичко е наред.

Изгледайте един лек филм – историята ще ви отвлече поне за малко от ежедневните майчински грижи.

Ако нервите ви са опънати до край, излезте навън. Ако можете отидете до парка, ако ли не просто на балкона, поговорете за кратко с цветята. Това не е лудост, те ще ви изслушат, а зеленият им цвят ще ви успокои.

Опитайте се да организирате така задачите си, че поне два пъти седмично да спортувате – не само ще се поддържате в добра форма, но в трудните моменти ще имате мотивация, че ви чака нещо хубаво утре.

Пуснете си любимата музика. Все пак тя ви е любима, защото ви кара да се чувствате добре или пък да си припомните приятен спомен.

Чували сте, че когато спи бебето, спи и майката. Дори и детето ви да е по-голямо, дремнете за половин час следобед и ще сте като нова.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай