Свободно време

Идеалното време за къпане в море и в басейн

06.07.2012г. / 17 55ч.
Надежда Маринова
Идеалното време за къпане в море и в басейн

Много трудно ще съчетаете идеалното време за къпане и за плаж, но в дългия летен ден има време за всички удоволствия.

Най-доброто време за плаж

Най-доброто време за плаж е преди 10 сутринта и след 16 следобед, когато слънцето не е толкова силно. Лекарите дори препоръчват за бебета, малки деца и хора с чувствителна кожа или някакъв вид алергия да се излагат на слънце до 9.30 и след 17.30 ч.

Най-доброто време за къпане в море

Времето за плаж почти никога не съвпада с идеалното време за къпане. Водата в морето рано сутрин е студена, а най-топла е привечер, но тогава слънцето вече се е скрило.

Най-доброто време за къпане в басейн

Има хора, които се притесняват, че сутрин водата е пълна с химикали, а следобед – с микроби. Ако басейнът е добре поддържан, няма мазни наслагвания отстрани и не мирише на химикали, рискът от инфекция е минимален.
Проучете на място кога сменят водата в басейна и се съобразете и с това. Този ден ще бъде най-чиста, но и най-студена.

Слънчева защита

Внимавайте да не изгорите докато плувате, защото водата не пази сянка, а напротив – действа като лупа за слънчевите лъчи. Мажете се поне половин час преди да се гмурнете.

Малко нощно къпане

За радост на децата, но и за удоволствие на големите – не пропускайте да си устроите поне веднъж малко нощно къпане. В басейна внимавайте да вдигате минимален шум, за да не ви се карат от управата. В морето е по-лесно – там няма да смущавате никого, но не изпускайте децата нито за миг от поглед .

Снимка: Stardust

Прочетете още:

Коментирай