Зелено

Искате сияйна кожа - козметичната серия се нарича "спокойствие"

31.08.2012г. / 16 46ч.
Надежда Маринова
Искате сияйна кожа - козметичната серия се нарича "спокойствие"

Най-добрата козметика за сияйна кожа се нарича "спокойствие". Отличен крем е радостта. За околоочен крем - ползвайте нежни целувки. Почивствайте лицето с усмивки. Правете си маски от удоволствия. Добрият антиейдж серум е да си влюбен. Не пропускайте всяка вечер да взимате душ от релакс и позитивни мисли.

Стресът е една от важните причини за раздразнената кожа. Вина за това има хормонът кортизол. Когато се нервираме, организмът ни го синтезира в по-голямо количество, отколкото ни е нужно. Като резултат от това кожата на лицето загубва блясък, посивява, появяват се пъпчици и неравности.

Знаем, че стресът върви ръка за ръка с глада за нещо дребно, но вкусно – най-често – чипс, шоколад, бонбони, торта. А в тези храни се съдържат много въглехидрати, които подсилват синтезирането на андрогени – хормонът, провокиращ работата на мастните жлези. Направете услие и намалете сладките храни до минимум.

Така че най-важното е, да не се нервираме и да се научим да си почиваме. Заедно с това, ако употребяваме правилната козметика и се грижим всеки ден за лицето си, а не от дъжд на вятър, то ще ни се отблагодари с чиста и бляскава кожа.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай