Сладките и позволени неща за бременните дами

22.08.2012г. / 14 14ч.
Мария Дуковска
Сладките и позволени неща за бременните дами

Когато сте бременна, списъкът със забранени неща е неимоверно дълъг - край на алкохолните коктейли, любимото суши и екстремните спортове.

Но за сметка на това има и куп позволени, дори препоръчително неща, които все още може да правите, дори и бременна.

  • Ароматно кафе

Да, кафето не е табу за бременните жени, сочат последните изследвания на група американски учени. Може да си позволявайте по едно средно силно ароматно кафе на ден и да му се насладите от цялата си душа.

  • Черен шоколад

Предимствата на черния шоколад са безброй, но най-вече е полезен заради антиоксидантите, които съдържа. Все пак, не забравяйте, че има и кофеин в него, така че хапвайте си по едно парченце само от време на време.

  • Секс

Бъдете спокойни и правете секс, дори и бременна. За детето няма никакъв риск и не се страхувайте да бъдете максималкно интимни с партньора. Целувките и ласките няма да ви навредят, напротив, ще ви заредят с енергия и добро настроение.

  • Спа и масажи

Може би най-приятното нещо от всички позволени неща е масажът. Има специални масажи за бременни, чиято основна цел е тялото ви да релаксира и отпочине. Ако можете да си позволите един-два пъти в месеца подобен масаж или пък спа процедури, не се притеснявайте, рискове за вас и бебето няма.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай