Приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно, морковът се рендосва, слагат се в тенджера с малко зехтин и се задушават. Доматите, ако са цели се пасират, след което се изсипват в тенджерата. Вари се около 20 минути, добавят се подправките. Ако е необходимо се добавя малко вода. Когато супата заври се слагат суровите яйца, едно по едно, както се правят яйца по панагюрски. Суровото яйце се чуква (най-добре в отделна купичка, за да се види дали не е развалено), след това се слага за няколко минутки във врящата супа и с по-голяма лъжица се изважда и отделя.
Когато се сервира – най-отдолу в чинията се слагат по няколко макарона, добавя се супата и отгоре се слага яйцето. Украсява се със свеж босилек или магданоз.
Както виждате това е много лесна супа, с която може да разнообразите менюто у дома.
Опитайте още: