Меню

Сливенски милинки

15.01.2008г. / 10 06ч.
Аз жената
Сливенски милинки

Мая – колкото половин кибритена кутийка се замесва със 100 г хладка вода, щипка соли 1 суп. лъж. брашно.
След като бухне се добавят още 200 г вода и 1 суп. лъж. олио. Замесва се тесто с 500 г брашно и се оставя да втаса.
След това в намазнена тава се нареждат милинките. Оформят се с намазнени ръце малки топчета и отново се оставят да втасат.
Приготвя се крем от 2 пълни супени лъжици брашно, 2/3 пакетче масло, 1 лъж. мас, 1 лъж. вода, 1 яйце, щипка сол. Тези продукти се разбиват добре и със сместа се заливат милинките.
Пекат се в силно загрята фурна и се поднасят с пудра захар.

Коментар: Понеже съм от Сливен, аз също приготвям по тази рецепта милинките и мога смело да твърдя, че няма никъде по-хубави от нашите милинки. Но, ако първият път не ви се получат, не се отчайвайте и опитайте пак. Страхотни са!
Габи Димова, 28 г.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 12 години )
И аз съм от Сливен и също смятам нашите милинки за най-вкусни на света. Само се чудя дали в заливката наистина има яйце... Аз лично я правя без яйце и винаги съм смятала, че това е "оригиналният" вариант... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар