Здравословното хранене е неизменна част от стремежа ни да бъдем здрави и в кондиция всеки ден. Пресните и качествени продукти следва да са наша цел, а приготвянето им приятно и забавно. Ето защо ястията от кампанията за здравословно хранене Food Concept са приготвени по всички правила:
Всички менюта следват принципите на правилно комбиниране на храните, за да ви дадат енергия и лекота след всяко хранене. Те включват 5 ястия на ден – закуска, междинна закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря.
Food Concept стартира с 3 режима – детокс, захранване и здравословна кухня, като всеки един от тях се препоръчва на клиента след консултация с нутрициониста Надя Петрова.
Детокс режимът цели да върне организма ви в състояние на баланс и да ви помогне да се чувствате свежи и изпълнени с енергия. С цел олекотяване работата на храносмилателния тракт, ястията са сурови, пресни и ниско калорични, като по време на този режим се наблюдава и най-бързо сваляне на килограми. Благодарение на 2-годишната разработка на ястията и дресингите, детокс режимът е и изключително вкусен и включва ястия като спагети от тиквички с чери домати и шам-фъстък, лазаня с броколи песто, равиоли от червено цвекло с макадамия, лингуини от моркови, както и десерти като шоколадов мус, морковен кейк, бяла шоколадова торта, трюфели с какао и много други.
Захранващият режим следва детокса и представлява плавно преминаване към термично обработена храна, без организмът да се подлага на излишен стрес.
Здравословната кухня е комбинация от горните два режима, но в нея вече се включват и продукти от животински произход, въведени по специална схема за максимално здраве и лекота. Този режим също е с диетичен ефект, поднесен на организма по най-здравословния възможен начин, който не натоварва излишно нито един от органите ни. Целта е ястията да засищат, да дават енергия ежедневно и да са вкусни. Здравословните предложения варират от сурова кухня и десерти с фурми, до различни крем-супи, скариди на плоча върху канапе от тиквички и моркови, киш с пълнозърнесто брашно, тарт с козе сирене, телешко в зехтин с трюфели и други гурме предложения.
В комплект към всички режими и здравословни консултации, Надя Петрова ще провежда и безплатни лекции веднъж на 2 седмици на тема здравословно хранене. Предвидени са и уъркшопи, на които всеки участник ще може да се научи как да готви по този начин вкъщи. Ще се организират и лагери извън София.
Снимка: Reuters
Прочетете още: