6 лесни упражнения, които ще трансформират тялото ви за месец 

Никога не е късно да промените тялото си 

12.07.2024г. / 12 24ч.
Мария Василева
 Активирайте коремната област с преси. Снимка: istock

Активирайте коремната област с преси. Снимка: istock

Ако вече знаете точната дата на вашата почивка, все още имате време да влезете във форма и да изглеждате по-добре. Освен добрия хранителен режим, изберете и точните упражнения, които ще ви помогнат да оформите тялото си и да го направите по-стегнато. А ето и няколко примера:

Напади 

Нападите добавят малко разнообразие към вашия режим. За да промените рутината си, можете да добавите и странични напади. За напади напред краката ви трябва да бъдат на ширината на раменете. Направете голяма крачка напред с десния си крак, като сгънете коляно и задното също, за да се спуснете надолу. Изтласкайте се нагоре през дясната си пета, за да се върнете в изходна позиция. Направете същото движение от другата страна. За странични напади отново започнете с краката си, поставени на разстояние на ширината на раменете. Използвайте десния си крак, за да излезете и да се спуснете в страничен напад, докато дясното ви коляно образува ъгъл от 90 градуса. Поддържайте изправен гръб. Избутайте се обратно. Изпълнете определения брой повторения, преди да направите упражнението от лявата страна.

Коремни преси 

Трансформирането на тялото често включва работа за зоната на корема. Въпреки че постигането на стройна средна част наистина се свързва по-скоро със загуба на тегло, важно е да включите добра тренировка за корема, за да тонизирате коремните си мускули. Започнете, като лежите върху тренировъчна постелка със свити колене и стъпала на пода. Активирайте коремната си област, докато повдигате горната част на тялото си.

Клекове

Когато целта ви е да трансформирате тялото си, клековете имат двоен ефект: тренирането на по-големите мускули изгаря повече калории, а клековете помагат за развитието на мускулите на задните части и краката. Това упражнение започва с краката ви, разположени на ширината на раменете или на ширината на бедрата. Изберете най-удобната стойка.

Свийте двете колена и „бутнете“ бедрата си назад, докато се спускате в клек. Спуснете, докато бедрата ви достигнат успоредност на пода. Използвайте двата крака, за да се притиснете обратно, за да станете.

Свързани статии

Лицеви опори 

Това класическо упражнение със собствено тегло е изключително добро. Лицевите опори не само са насочени към гърдите и трицепсите ви, но също така включват изометрични контракции, които са от полза за цялото ви тяло. Препоръчително е да изпълнявате различни видове лицеви опори, за да натоварите няколко части от гръдните мускули. Това е от съществено значение, ако целта ви е да трансформирате формата на тялото си. За да направите опорите по-лесни, дръжте коленете си на пода. За лицеви опори под наклон използвайте стол или стълби. Можете също да променяте лицевите опори въз основа на това колко далеч са ръцете ви или дали лактите ви се извиват настрани или остават прибрани до тялото ви.

Планк

Планк е упражнение със собствено тегло, предназначено за укрепване на коремните мускули. Така че, вместо да използвате дъмбели, вие използвате телесното си тегло, за да изградите сила. За да научите повече за това как дъската може да тонизира цялото ви тяло, можете да потърсите повече информация онлайн. Можете да направите и 3-минутната планк тренировка или пък да пробвате онлайн предизвикателство.

Повдигане на бедрата в легнало положение 

Повдигането на бедрата в легнало положение е идеалното упражнение за изграждане на мощни глутеуси и подколенни сухожилия, като същевременно укрепва корема, гърба и бедрата. Легнете по гръб на пода със свити колене и изправени стъпала. Изпънете ръцете си отстрани под ъгъл от 45 градуса.

Стиснете глутеусите и повдигнете бедрата си към тавана, като се уверите, че сте наклонили таза. Повдигнете ги възможно най-високо, стискайки глутеусите. Направете 3-4 серии по 8-12 повторения.

Свързани статии

 

Коментирай