Келтската приказка – Lord of the Dance

10.06.2010г. / 11 04ч.
Мария Дуковска
Келтската приказка – Lord of the Dance

Ирландското супер шоу Lord of the Dance премина като ураган през България! В последните няколко дни една от най-известните танцови трупи в света показа на българите защо Майкъл Флетли (Господарят на танца) е вече милионер.

Световноизвестните танцьори посетиха и България, като част от турнето им. Келтската приказка за вечната борба между доброто и злото, която е в основата на спектакъла, бе представена на родната публика в няколко града.

България стана част от световното турне на звездната трупа, като в обиколката се включиха София, Варна, Пловдив и Бургас. За една седмица танцьорите се срещнаха с десетки хиляди свои почитатели, които бурно ги аплодираха. Последният им концерт у нас се състоя снощи, в зала 1 на НДК. Там, хилядите им фенове успяха да усетят магията на ирландския танц и музика.

През едноседмичния си престой в България трупата на Lord of the Dance, състояща се от англичани, ирландци, шотландци и няколко поляци и австралийци, събра богати впечатления от България като особено харесаха българската природа, морските плажове и яркото слънце, което в Ирландия почти не се появява. Сега, трупата отново е на път, но към следващата си концертна дестинация - Турция.

* * *

Женски и мъжки носии представи фолклорен ансамбъл „Светлина“
Елтън Джон с концерт в София
Историята продължава - „Сексът и градът 2“

Коментирай