
На дъното на йенска тава изсипваме малко предварително карамелизирана захар. Козунакът го нарязваме на филии с дебелина около 1-1,5 см и ги нареждаме в тавата. Козунакът трябва да заеме половината височина на тавата – не повече, за да има място за крема.
Разбиваме останалите продукти хубаво (с миксер) като за смес за Крем карамел и я изсипваме върху козунака.
Оставяме да попие хубаво в козунака около 15 минути и слагаме да се пече във фурната на 150-175 градуса.
Пече се в умерена фурна, като тавата, в която е козунакът се слага в друга по-голяма тава, в която сме сипали около 2 пръста вода.
Като стане готово, изваждаме тортата и я оставяме на хладно за няколко часа да стегне и да се изстуди добре. След това се обръща с дъното нагоре (тоест с лицето с карамелизираната захар отгоре) и е готова. По желание може да се гарнира със сметана отгоре или отстрани се слага топка сладолед.
Да ви е сладко!
* * *
Празнична солена торта (тъкмо за след Великден)
Картофено руло с гъби
Супа с яйца след Великден