Бременност

Помпа за кърма – защо и как

07.06.2010г. / 11 37ч.
Аз жената
Помпа за кърма – защо и как

Със сигурност в подготовката за раждане и списъците с необходимите ви неща присъства и помпа за кърма. Логично е да се запитате – Трябва ли ми помпа? Още в болницата ли? Кога и как трябва да я ползвам?

Помпата за кърмене със сигурност ще ви е необходима, ако сте решила да кърмите. Има различни марки и модели. Цените варират между 15 и 150 лв.
Ако ще кърмите, закупете си помпа предварително.

Добре е да носите помпата за кърма в болницата, за да подпомогнете по-бързото идване на кърмата, както и да избегнете евентуално образуване на мастит. След раждането ще изпитвате глад и жажда, а след обилно хранене гърдите ви ще се пълнят с мляко, което твърде вероятно бебето няма да може да изяжда. Затова е добре да се изцеждате. С изцеждането с помпа или на ръка също предотвратявате опасността от мастит и стимулирате гърдите си да произвеждат повече мляко.

С повечето помпи можете освен да се изцедите, да отделите мляко, което да замразите. Можете да го поставите в специални пликчета или контейнерчета. От всяко кърмене замразявайте отделно, като надписвате датата. Замразената в обикновена камера на хладилник кърма можете да използвате до 2 седмици след това, като размразявате на стайна температура.

Накратко – да, снабдете се с помпа за кърма и я носете със себе си и в болницата. Започнете използването й от първия ден след раждането.

* * *

Какво да носи бременната в болницата
Добра храна за кърма
Бебе и вода
Хранене на кърмачката
Какво трябва да знаем за кърменето
Защо да кърмим?
Новороденото – седмица първа
Новороденото – седмица втора
Новороденото – трета и четвърта седмица
Новороденото – пета и шеста седмица
Следродилна депресия – как да я преборим
Изписване на бебето от родилното
Новородено бебе - как да го посрещнем
Подгответе стаята за бебето

Какво да вземем за Родилното

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Нина ( преди 11 години )
И аз много се колебаех дали да си купя помпа и дали въобще да я взема в болницата. Добре че беше с мен, защото гърдите ми бяха постоянно препълнени, образуваха се бучки и помпата ме спаси от мастит!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време