Майчинство

У дома с новороденото бебе

04.11.2010г. / 11 30ч.
Джадала Мария
У дома с новороденото бебе

Последни дни на бременността – подготовката е в пълна сила. Ето отново какво е необходимо за новороденото у дома или отговор на въпроса – Какво трябва да подготвя вкъщи за бебето?

За бебето в началото е необходимо да се приготви легълце, което да има чисти чаршафи, без възглавница, с пелена за под главичката, завивка, памперси, постелка за повиване. Към необходимите неща спада и бебешката козметика – пудра и крем за дупенце, мляко или масло за телцето, спирт за третиране на пъпчето, нокторезачка, защото ноктите на бебетата растат бързо и дерат, клечки за уши за бебе. Дрешките по списъка е добре да са изпрани с бебешки прах за пране, както и пелените и хавлийки за подсушаване. Ако няма да кърмите – шишета, стерилизатор и кутия адаптирано мляко ще са ви необходими.

В първите дни количка и столче за кола няма да са ви необходими, така че можете да си ги набавите в последствие. Детски играчки ще са нужни на бебето едва след 2-3 месец, така че не бързайте да ги купувате и тях предварително. Ще получите достатъчно на погачата на 40-тия ден. Успешна подготовка!

* * *

Новороденото – седмица първа
Бебе и вода
Отсяване на полезните съвети за майки в Интернет
Бебето и парфюмите

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
mimi ( преди 11 години )
mn polezna informaciq az 4akam vseki moment da mi se rodi beboka i s netarpenie ve4e broq dnite za6toto iskam da go vidq da si go pregarna da si go gu6kam i taka na tatak.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Еми ( преди 11 години )
дъщеря ми е вече голяма, но още помня първия ден у дома, когато се върнахме от родилното. Вярно, бяха приготвили за бебето всичко. Но имаше страшна суетня - свекърва ми, майка ми, а аз исках всички да си отидат и да си легна да почивам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар