Семейство

Моята Коледа

14.12.2010г. / 11 20ч.
Аз жената
Моята Коледа

Коледа! Някои хора свързват празника със зимата, пламтящата печка, други, особено децата, с подаръците и Дядо Коледа или както бе в миналото Дядо Мраз. Но все по- малко хора свързват Коледа с времето, в което всичко е притихнало, време, в което човек се чувства омиротворен, време, в което семейството се събира, за да посрещне едно от най- големите чудеса в християнството, а именно Възрождение Христово.

Това е времето, в което дъждовните капки стават на снежинки, когато калта става на бяла пързалка, когато всичко стане чисто и красиво, тогава е Коледа. Но нека не бъркаме Коледа с подаръците, Дядо Коледа или някой от тези комерсиални и посредствени неща, не, Коледа е нещо много повече от това. Коледа е празник не на материалното, а на духовното. Коледа не е състезание по най- хубава украса или по най- ярко светещи лампички, не, Коледа е празник на семейния огън, празник на новото начало!

На Коледа не е от значение дали ще получиш желания подарък, важното е да разбереш посланието на жеста от любимите хора, защото колкото и банално да звучи, материалното не е от голямо значение, когато имаш истинско семейство. Важното е да почувстваш красотата на празника!

Всяка Коледа при всяко едно семейство е различна, но винаги едно е важното – тя да бъде споделена. За това независимо от различията на коледните празници всички недоразумения се забравят в името на една нова – по- добра година.

В този ред на мисли идва и моят най- хубав коледен подарък, не, той няма панделка и не, не съм писала за него на Дядо Коледа. Той просто винаги е до мен независимо от всичко. Независимо от грешките и глупостите, които правя, моето семейство е до мен. То е моят коледен подарък. И знаете ли какво е най- хубавото на този подарък?... Хубавото е, че той винаги е до мен независимо дали е Коледа, Нова година или Велик ден. Независимо дали ни делят километри или просто една стена, моят подарък е винаги с мен. А най- хубавото е, че всяка година получавам този неповторим подарък отново и отново, защото той е най- скъпият и най- ценният. Семейството е едно чудо!

И не знам дали по Коледа стават чудеса, но знам едно – чудесата са реалност и те зависят от нас, от теб, мен от всички ни. За това нека направим едно чудо, нека станем по- добри хора! Не говоря това, защото е Коледа и трябва всеки да успокои душата си. Не! Казвам го, защото е време не само хората с щастлива звезда да имат такъв прекрасен подарък като мен за Коледа, а трябва всеки да го получи и то не само на Коледа, а трябва да го получава всеки ден!

Честита Коледа и моля ви не обичайте себе си, обичайте другите, защото те го заслужават!

* * *

Участва в конкурса Моят най-хубав подарък за Коледа
Сътвореният от нас самите подарък е най-истински
Моите три прекрасни коледни подаръка
Коледното влакче
Вълшебните коледни флумастри
Всичко, което исках се сбъдна
За коледната магия...
До дядо Коледа
На Коледа стават чудеса, но само ако станем по-добри
Коледа е празник, на който да сме заедно
Валеше сняг, имаше подаръци за всички
Коледно щастие
Коледното вълшебство е в семейството
„Коледна песен“
Дар от Бога
На Коледа стават чудеса и любовта е едно от тях
Из дневника на Дарина, IV клас
Най-голямата радост за човека е да създаде дом, семейство
Коледното мече от баба
Моето малко чудо Любослав
Да има здраве, щастие, късмет, любов
Да сме по-добри не само в празничните дни
Коледни вълнения
За хората, които няма да украсят коледна елха
Нека всеки потърси доброто у себе си+
Всичко за Коледа

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
magdalena ( преди 2 години )