Свободно време

Нека всеки потърси доброто у себе си+

16.12.2010г. / 11 43ч.
Аз жената
Нека всеки потърси доброто у себе си+

Наближава Коледа. Толкова чист и свят празник, свързан с представата за домашен уют и възможността да бъдеш със семейството си. Този празник е прекрасен с украсата, обичаите, традициите, които създават необикновена атмосфера.

Казват, че на Коледа всички желания и мечти се сбъдват. Какво може да си пожелае човек? Децата от сиропиталищата биха искали да имат семейства, за да потънат в онази мечтана, топла майчина прегръдка. Децата, жадни за играчки, дрехи и лакомства, ще се радват на изобилието от подаръци, защото те ценят това. За задоволените деца това ще бъде един обикновен ден.

Какъв е най-хубавият коледен подарък за мене?

Искам само да бъда с хората, които наистина обичам и на които наистина държа. Те са ми най-скъпи! Ако са около мене, ще ми е топло на душата. Те са ми достатъчни. А аз непременно ще ги изненадам с нещо. Но това е моя тайна.

Най-хубаво е, че на този празник се забравя лошото, мъката се стапя в сърцата, злото се скрива в своята дупка. Дори най-суровият човек е способен да се усмихне на този празник. По Коледа всеки отваря сърцето си и иска прошка от другите, за грешките, които е допуснал... Дори да няма пари за подаръци, всички са щастливи, защото е Коледа.

Хората са у дома, край огнището, кичат елхата, приготвят трапезата и пеят коледни песни. Усмивки леко се плъзват по лицата, искрящи от неприкрито вълнение. Коледни лампички светят игриво, красиви фойерверки обагрят небето. Хората щъкат напред-назад по магазините, правят последни покупки. Навсякъде се сипят пожелания. Това е духът на Коледа! Време, в което всеки има възможност да потърси доброто у себе си. Въпреки всички злини има добро и то е у нас. Време е всеки да погледне към небето и да каже: „БЛАГОДАРЯ!“.

Една спокойна и щастлива Коледа! Това не е ли пак подарък?!

* * *

Участва в конкурса Моят най-хубав подарък за Коледа
Сътвореният от нас самите подарък е най-истински
Моите три прекрасни коледни подаръка
Коледното влакче
Вълшебните коледни флумастри
Всичко, което исках се сбъдна
За коледната магия...
До дядо Коледа
На Коледа стават чудеса, но само ако станем по-добри
Коледа е празник, на който да сме заедно
Валеше сняг, имаше подаръци за всички
Коледно щастие
Коледното вълшебство е в семейството
„Коледна песен“
Моята Коледа
Дар от Бога
На Коледа стават чудеса и любовта е едно от тях
Из дневника на Дарина, IV клас
Най-голямата радост за човека е да създаде дом, семейство
Коледното мече от баба
Моето малко чудо Любослав
Да има здраве, щастие, късмет, любов
Да сме по-добри не само в празничните дни
Коледни вълнения
За хората, които няма да украсят коледна елха
Всичко за Коледа

Коментирай