Свободно време

Да сме по-добри не само в празничните дни

16.12.2010г. / 12 51ч.
Аз жената
Да сме по-добри не само в празничните дни

Коледа! Близо сме до един от най-хубавите, най-светлите, най-семейни празници! Това са дни изпълнени с радост, еуфория, вълнение... Тогава сякаш хората се променят... всичко се променя... въздухът, който витае наоколо става друг... Хиляди светлини заблестяват, отвсякъде греят коледни дръвчета изпъстрени с чудни гирлянди, мигащи лампички, които сякаш подканят хубавото настроение да заеме мястото си, измествайки скучното ежедневие... Всичко е сияние!

Коледа! Новият живот започва с раждането на Божия син, с изгряването на коледната звезда, там високо в небето, осветяваща пътя на хората, показвайки новите хоризонти, които ни очакват! Всичко е светлина! Душите ни се „пречистват“, завладява ни доброта, съпричастност, помощ... всичко е милосърдие!

Лошото е само това, че коледните дни са едни от малкото, в които се сещаме да сме хора, да сме добри и искрени... Най-хубавият подарък за цялото човечество би бил този ако всички ние сме малко повече хора, но не само в празничните дни! Човешкото в нас излиза на повърхността само, когато има кой да ни го напомни – коледната веселба е един от начините...

Защо, когато угаснат светлините, всичко се променя?! Къде е тогава топлотата, красотата, приятелството, близостта?! Ние явно сами избираме дали да сме хора – така е много удобно – човеци, когато си пожелаем... Но все пак е Коледа! Всичко е приказно! Пухкавият сняг е затрупал тъгата, лошотията и разочарованията... звездите огряват усмихнати хорски лица... хората са щастливи, защото светлината е завладяла душите и сърцата им... Еуфорията около нас, запленява, изпълва същността ни! Но защо само по Коледа?! Как да променим това, как да станем хора не само в празничните дни?! Ако водени от идеята за коледните чудеса, приемем дълбоко в сърцата си, мисълта че преди всичко ние трябва да сме добри, сърдечни, човечни... тогава Коледата ще продължи до другата Коледа... Това ще е най-хубавият подарък за цялото човечество! Какво по-хубаво от това да бъдем хора?! Нека си пожелаем... Тази Коледа да ни направи истински хора не само за ден, а изобщо!

* * *

Участва в конкурса Моят най-хубав подарък за Коледа
Сътвореният от нас самите подарък е най-истински
Моите три прекрасни коледни подаръка
Коледното влакче
Вълшебните коледни флумастри
Всичко, което исках се сбъдна
За коледната магия...
До дядо Коледа
На Коледа стават чудеса, но само ако станем по-добри
Коледа е празник, на който да сме заедно
Валеше сняг, имаше подаръци за всички
Коледно щастие
Коледното вълшебство е в семейството
„Коледна песен“
Моята Коледа
Дар от Бога
На Коледа стават чудеса и любовта е едно от тях
Из дневника на Дарина, IV клас
Най-голямата радост за човека е да създаде дом, семейство
Коледното мече от баба
Моето малко чудо Любослав
Да има здраве, щастие, късмет, любов
Коледни вълнения
За хората, които няма да украсят коледна елха
Нека всеки потърси доброто у себе си+
Всичко за Коледа

Коментирай