Семейство

Направете свои семейни олимпийски игри

02.08.2012г. / 06 24ч.
Снежана Проданова
Направете свои семейни олимпийски игри

Олимпийските игри тази година заемат част от съзнанието на всички ни. Не само заради гордостта от българското присъствие, но и заради спортния дух и силните емоции, които провокират.

За жалост, нашата подкрепа се изразява единствено с подпиране на облегалката на стола или изглаждане на тапицерията на дивана.

Станете най-сетне и създайте свой собствен формат на олимпийските игри, за вас и цялото семейство, а защо не и за приятелите ви!

  • Карайте колело из квартала или близкия парк – тайно се състезавайте с някой друг колоездач.
  • Включете цялото семейство и играйте на игри по отбори. По два камъка от двете страни на символично игрище вече са условие за сериозен футболен мач. Или пък намерете дълго въже, теглете една черта, застанете от срещуположните й страни и  дърпайте докато другия отбор не я премине. Изберете маршрут в парка и направете щафетно бягане.
  • Напълнете балони с вода и се целете в мишена или се състезавайте кой ще хвърли най-далеч.
  • Скачайте на въже! Тук възможностите са безкрайно много. Питайте децата си, те знаят много повече игри, отколкото вие. Поканете приятели или съседи – колкото повече, толкова повече!
  • Играйте на синхронизирано каквото-и-да-е. Не става въпрос да правите тройно салто със странично завъртане в басейна заедно с децата. Измислете някакъв танц, който всички трябва да изтанцуват заедно, или клякане и ставане, или едновременно топкане на баскетболна топка.
  • Вариантите са повече от много. Просто трябва да се оставите на въображението си и да се потопите в удоволствието от спорта.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай