Ако майчинството ви изтощава и все ви се спи

04.06.2012г. / 15 55ч.
Аз жената
Ако майчинството ви изтощава и все ви се спи

Майчинството е най-трудната професия, защото изисква огромна отговорност, куп умения и много енергия. Не можете да си вземете отпуск, за да се наспите и да се възстановите. Ако майчинските задължения, в комбинация със служебните и домакинските ви докарват до пълно изтощение и постоянно ви се спи, опитайте някое от следните решения на проблема:

Нека сънят да е в топ 3 с най-важните ви задачи за деня. Вярно е, че от сън спомен няма и вместо да спите можете да свършите това или онова, но пък ако дремнете малко, ще сте по-работоспособна и ще приключите със задълженията си по-бързо. Освен това няма да сте толкова изнервена и да си го изкарвате на най-невинното същество – детето.

Включете бабите – те ще са щастливи да помогнат, а вие – още по-щастлива да си починете.
Медитирайте всеки ден по 10 мин. Имате толкова неща на главата, сега пък и медитация?! Опитайте, защото медитацията преди лягане ще направи съня ви по-пълноценен.
Спрете с поглеждането на мобилния телефон или компютъра през 5 мин. Уж само за малко, но губите повече време от предвиденото, а като се събере накуп, ще се окаже, че е още поне половин-един час сън.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай