Меню

Печени чушки с пържен патладжан

20 септември 2010 | 10:52 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 кг червени чушки (Капия)
3 кг патладжан
3 главички чесън
2връзки магданоз
1бутилка оцет (Ябълков)
олио за пържене на патладжана
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Чушките се почистват от семето и се опичат. След това се обелват, после се заливат с оцета и след като престоят 6-7 часа се отцеждат.
Патладжаните се нарязват на филийки по дължина и след като престоят 15-20 минутки, за да се отцеди отделената от тях вода, се изпържва в загрятата вече мазнина до златисто. След това чушките и патладжана се нареждат в буркани, като между редовете се ръси със ситно нарязан магданоз и чесън. Напълнените буркани се затварят и се стерилизират 20 минути.

* * *

Туршия от пълнени патладжани
Пастет от патладжани
Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки
Лютивка от патладжан и пипер
Туршия от патладжани
Пържени патладжани с оцет и лимон
Още една туршия от пълнени патладжани
Туршия от варени патладжани
Печени чушки с патладжан
Кьопоолу
Патладжани по палестински
Туршия от печени пиперки и печени патладжани

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай